|
'Ambicja' - Tatry 11-14.06
|
| Autor |
Wiadomość |
Pablo
pablo

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: 'Ambicja' - Tatry 11-14.06
Zaprzyjaźnij się z człowiekiem, który chodzi po górach
|
|
| 19-06-2009 12:46 PM |
|
 |
gosia3ek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Status:
|
|
|
| 19-06-2009 01:01 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
waga była tak na oko może było mniej
ale był na tyle ciężki że jedną ręką trudno byłoby nieść
|
|
| 19-06-2009 04:17 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Dzień IV
... i niestety ostatni. Otwieram oczy, a tu wszyscy już się pakują. Tak wyszło że z co niektórymi nawet nie zdążyłem się pożegnać. Ostatecznie zostajemy w schronie z Darkiem i Kasią, spokojnie spożywając śniadanie. Już wyglądając przez okno schroniska wiem że to będzie piękny pogodowo dzień. Pogoda była codzień inna, a na pożegnanie zaświeciło piękne słońce. Na niebie nie ma ani jednej chmurki.
Na ten dzień nie mam już planów, a jako że z powyższymi mam wracać autem do Wawy, więc idziemy razem do Zako przez Zawrat.
Tego w planach nie miałem, ale uznałem że jeśli idę z bardziej doświadczonymi, to będzie dobrze. Po 1,5 godz. jesteśmy już na samej przełęczy. W końcu prawdziwe dalekie widoki.
Po serii zdjęć, czas na zejście. Po paru krokach w dół wiem że łatwo nie będzie. Najpierw schodzę zupełnie na tyłku, tylko że ten zaczyna mi odmarzać i przestaje go czuć.... Zaczynam więc bokiem - już o wiele pewniej i szybciej idzie mi to zejście.
W połowie drogi na dół spotykam.... Małgosie Waszkowską! (co niektórzy mieli okazję poznać ją na działce u Doktora) Co za spotkanie.
Gadamy sobie z 10 min. Po jej kilku radach na temat schodzenia, idzie mi się już zupełnie bezproblemowo. Tak też szczęśliwe mijam Zmarzły Staw i Czarny Gąsienicowy.
Wypatruje wszędzie Darka. Niestety w Murowańcu też go nie ma. Szkoda że się nie dogadaliśmy, gdzie się później spotkamy. Jest godz. 14.00, o 15.51 mam expres od Wawy. Szlak z Murowańca do Kuźnic robię równo w godzinę. Do Zako dojeżdżam w sam raz, na tyle że spokojnie kupuje bilet i robię zakupy na powrót. Pozostaje tylko popatrzeć przez okna pociągu na powoli oddalające się Tatry i pomyśleć kiedy znów... się spotkamy.
Ogólnie sama wyprawa była dla mnie bardzo udana, zrobiłem wszystkie zaplanowane szlaki, a i ten Zawrat też ? który to często mitologizowany urasta do niebotycznych trudności. Nie taki on znów straszny, przez co niedługo z chęcią wybiorę się tam jeszcze raz. Przez te 4 dni nauczyłem się masę różnych rzeczy na temat techniki chodzenia i pogody w górach. A taka wiedza jest naprawdę bezcenna.
Sam pobyt i spotkanie w schronisku z Forumowiczami to prostu fantastyczna sprawa. I za to wszystkim obecnym DZIĘKI>.
... ciąg dalszy NIE nastąpi
|
|
| 19-06-2009 05:02 PM |
|
 |
dr.Etker

Status:
|
... ciąg dalszy NIE nastąpi 
Nastąpi -przy najbliższym wyjeździe w Tatry-Przemo-miło się czytało
|
|
| 19-06-2009 05:18 PM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Przemo, fajna relacja.... Byłeś teraz w Tatrach, jakie są szanse przelecieć całą OP od Kasprowego do Krzyżnego w jeden dzień? Jak tam teraz wygląda?
tfuuu, od Świnickiej Przełęczy, zapomniałem, że kasprowy należy omijać z daleka w weekendy....
|
|
| 19-06-2009 05:21 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Sokole - generalnie to wielkim znawcą nie jestem,lecz powiedzieć mogę że sama grań jest już bezśnieżna raczej
|
|
| 19-06-2009 05:27 PM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Przemo, wiem, że nie jesteś wielkim znawcą, ale myślę, że niedługo będziesz.
Dziękuję za informację.
Dzięki Tobie mam już cztery opcje....
|
|
| 19-06-2009 05:32 PM |
|
 |
przemo

Status:
|
Przemo, wiem, że nie jesteś wielkim znawcą, ale myślę, że niedługo będziesz.
Sokole, proszę Cie nie żartuj , ja znawcą? czego? chyba tylko miejskich parków i brzegu Wisły w Warszawie
|
|
| 19-06-2009 07:59 PM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Po pierwsze - znastwo to nie wszystko
Po drugie - wierz mi, wszystko przyjdzie Ci z czasem
Po trzecie - masz rację - skromność jest pozytywną cechą.
Pozdrawiam.
|
|
| 19-06-2009 08:04 PM |
|
 |
Stasiu

Status:
|
Przy gardłowym śpiewie Tomtura pozostaje oddać się w objęcia snu. 
cdn...
Fajnie Przemo. Ja będę opisywał niedzielny Szpiglas. Pogoda był o wiele lepsza.
Co do Tomtura. Z wiadomych przyczyn nie był we swej skórze i dlatego nie wiem czy były jakie śpiewy z jego gardła. Nawet szedł spać jako pierwszy
Góry się nie zdobywa, góry nas wpuszczają.
|
|
| 19-06-2009 09:19 PM |
|
 |
Bartek_84

Status:
|
Doświadczenie nabywa się z wiekiem, czasami jest to wieko od trumny
|
|
| 21-06-2009 09:36 AM |
|
 |
Johny

Status:
|
Jest godz. 14.00, o 15.51 mam expres od Wawy. Szlak z Murowańca do Kuźnic robię równo w godzinę. Do Zako dojeżdżam w sam raz, na tyle że spokojnie kupuje bilet i robię zakupy na powrót. Pozostaje tylko popatrzeć przez okna pociągu na powoli oddalające się Tatry i pomyśleć kiedy znów... się spotkamy.
Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo akurat czytałem ostatki relacji
http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I
|
|
| 21-06-2009 09:53 AM |
|
 |
Edyta85

Status:
|
Przem doiero miałam okazję poczytać Twoją relację. Małgorzatę spotkałeś Znowu udowodniłeś że należysz do grona samotnych wilków górskich 
Może następnym razem uda nam się już razem wybrać w Taterki
"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
|
|
| 21-06-2009 10:23 AM |
|
 |
Bartek_84

Status:
|
Doświadczenie nabywa się z wiekiem, czasami jest to wieko od trumny
|