|
Zdjęcie miesiąca - grudzień 2008
|
| Autor |
Wiadomość |
mzak

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: Zdjęcie miesiąca - grudzień 2008
pod Śnieżką
|
|
| 05-01-2009 10:49 PM |
|
 |
paaulo
snow addict

Status:
|
mzak, fotka robi wrażenie. Zastałeś takie warunki, czy photoshop?
|
|
| 06-01-2009 08:03 AM |
|
 |
Pedro
Administrator

Grupa: Administratorzy
Status:
|
|
| 06-01-2009 12:15 PM |
|
 |
Izolda

Status:
|
Propozycja 12 robi niesamowite wrażenie. Respect dla autora:-)
|
|
| 06-01-2009 12:21 PM |
|
 |
mirek

Status:
|
5 jest De Best(kurcze rymło mi się).
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
|
|
| 06-01-2009 12:29 PM |
|
 |
Edyta85

Status:
|
zdjęcie 12, ciekawie obrobione, daje wrażenie jakby było robione na innej planecie. Szczeólnie to przebicie w prawym górnym rogu
"Jeżeli kobieta chce się realizować, wszystko jedno w jakiej dziedzinie, wcześniej czy później stanie przed wyborem między swoimi dążeniami a związkiem uczuciowym. Bo jeśli nawet partnerzy patrzą w tą samą stronę najczęściej widzą coś innego." E. Matuszewska
|
|
| 06-01-2009 05:23 PM |
|
 |
bios

Status:
|
Bardzo trudno ocenic prace w tym konkursie gdyż zmierzyły się tu ponure szare grudniowe zdjęcia z styczniowymi malowniczymi krajobrazami.
Konkurs wygra prawdopodobnie najładniejsze zdjęcie moim zdaniem, wykonane przez mzaka, ale w styczniu 
Przepraszam. mzaka jest grudniowe pomylilo mi się z fotką mar.an
Zdjęcie powinno być wykonane w miesiącu którego dotyczy konkurs i powinno dotyczyć tematyki górskiej.
Pedro układając regulamin konkursu sugerował by fotki były wykonane w porównywalnych warunkach co daje możliwość obiektywnej oceny.
Ja głosuję na zdjęcie wykonane przez Sokoła, w trudnuch warunkach, a świetnie oddające klimat grudniowej górskiej aury.
Z górskim pozdrowieniem
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2009 10:37 AM przez bios.
|
|
| 08-01-2009 10:12 AM |
|
 |
mzak

Status:
|
Po trzech godzinach marszu we mgle i z ograniczoną widocznością, zapadając się po kolana w świeżym śniegu wyszedłem na Równię pod Śnieżką , wiatr był taki , że oddech wciskało z powrotem do gardła, ręce grabiały mimo podwójnych rękawic, ale od strony oświetlenia to co się tam działo po prostu mnie zamurowało. Sytuacja zmieniała się co minutę, to odsłaniając słońce to nawiewając ciemne chmury, kręcąc się w sumie w koło, robiłem zdjęcia z różnymi ustawieniami zapominając o marznących dłoniach i wietrze. W pewnym momencie koło Śnieżki pojawiły się ciemne chmury z takim ciekawym odcieniem, pierwszy plan był natomiast dość dobrze oświetlony bocznym słońcem. Cieszę się , że wtedy tam byłem i mogłem robić zdjęcia. To tyle co do warunków, raz są wspaniałe, raz fatalne, nawet w obrębie tego samego miesiąca. W tym konkursie nie oceniamy wartości technicznej zdjęć , od tego są inne miejsca, lecz wrażenie jakie wywołało ono na oglądających, a to jest w miarę niezależne od warunków w jakich zdjęcie zostało zrobione.
Zdjęcie tu przedstawione nie jest zbyt poprawne technicznie, lecz wydaje mi się , że oddaje, przynajmniej w jakimś małym stopniu, wrażenie jakiego tam doświadczyłem, a dla mnie ma to nieporównywalnie większą wartość niż poprawność techniczna.
pozdrawiam
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2009 02:12 PM przez mzak.
|
|
| 08-01-2009 01:11 PM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Ja głosuję na zdjęcie wykonane przez Sokoła, w trudnuch warunkach, a świetnie oddające klimat grudniowej górskiej aury.
Bardzo dziękuję za Twój głos. Masz rację. Trudne były warunki do robienia zdjęć. Bober, który jest na zdjęciu, za bardzo się kręcił.
|
|
| 08-01-2009 02:43 PM |
|
 |
bober37

Status:
|
Bardzo dziękuję za Twój głos. Masz rację. Trudne były warunki do robienia zdjęć. Bober, który jest na zdjęciu, za bardzo się kręcił. 
Sokol to zdjęcie z Bobrem jest bez nadziejne, przykro mi ale tak uwazam, moze nadaje się na inny temat moze o mgle jak ktos taki zapoda ale....mgla i postac widziana od tylu nie wiele pokazuje, to moje skromne uzasadnienie
Życie jest za krótkie....więc po cholerę być przeciętnym człowiekiem.... Kazimierz Kutz
|
|
| 08-01-2009 08:32 PM |
|
 |
bober37

Status:
|
Witam, super swiatlo przebijające się przez chmury na 1ce,piękna jest tez 11tka , 12te z wyjątkową aurą a 5ka wesola z super przeslicznym psiskiem, czy ten pies wiezie autorkę tego zdjęcia?
Życie jest za krótkie....więc po cholerę być przeciętnym człowiekiem.... Kazimierz Kutz
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2009 12:55 PM przez bober37.
|
|
| 09-01-2009 12:53 PM |
|
 |
mzak

Status:
|
Dziękuję wszystkim, którzy oddali głos na moje zdjęcie, pozdrawiam współzawodników, wszystkie zdjęcia były interesujące.
|
|
| 13-01-2009 09:19 PM |
|
 |
Gandzia1
@@@@@@@@@@@@@@

Status:
|
Mzak coś magicznego ma to miesce
juz od dawna u mnie na pulpicie wisi twoja :fota nr1 z Poza czasem - na innej planecie
a ta która wygrała :fota 9 z Wizyta u Karkonosza 21.12.08
obie są super dokumętują to samo miejsce
proszę opisz w jakich okolicznościach zrobiłeś obie foty, no wiesz która godzina itd
bajkowe
|
|
| 14-01-2009 08:15 PM |
|
 |
mzak

Status:
|
okoliczności, są opisane w jednym z poprzednich postów, pora dnia - około 14