Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
polar
Autor Wiadomość
przemo

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: polar

tak dochodzę do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie zakupienie polara 100 lub 200 i do tego jeszcze jakis windstoper czy softshell, i normalnie chodzić w tym, a na deszcz dopiero kurtkę zakładać

30-01-2009 07:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Lelko

przemo napisał(a):
tak dochodzę do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie zakupienie polara 100 lub 200 i do tego jeszcze jakis windstoper czy softshell, i normalnie chodzić w tym, a na deszcz dopiero kurtkę zakładać

Jeżeli przy większym mrozie będziesz zakładał polar (100, 200) pod softshell'a to w 200 może być trochę ciasno, lepiej przymierz.
Rozważ jeszcze zakup ciepłej bluzy (w postaci bielizny z Polartec Power Stretch lub innego materiału o podobnych właściwościach) zamiast lub z dodatkowym polarem

Chcesz poznać człowieka.....Zabierz go w góry
30-01-2009 09:27 AM
Sokół
Brak aktywacji konta

Najlepsze jest to, że niegdyś ludzie nie mieli takiego wyboru, jak dziś - i ich pasja zwyciężała, wchodzili najtrudniejszymi drogami i szlakami bez tych polarów, goreteksów i innych wynalazków.

Co do polarów... mam trzy 200 i jedną 100. Dwusetki są porównywalne w jakości, choć lafuma jest nieco lepsza pod berghausa i regatty.

Pseudosoftshell salewy był fajny tylko na wystawie, bo promocyjna zniżka była. Potem się okazało, że jego oddychalność jest równa zeru. Jedno podejście i pomimo koszulek oddychających byłem mokry, jakbym wyszedł spod prysznica.

Pod choinkę otrzymałem nowy - Millet. Różnica od razu rzuca się w oczy.
Choć nawet przy minus 20 stopniach tak się nagrzewam, że mógłbym iść w koszulce pod górę.

W czasie deszczu od razu zakładam kurteczkę z Alpinusa (goretex) - choć zamierzam na deszczu tego softshella wypróbować.

30-01-2009 10:01 AM
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Katarzyna15

*

Dawniej nie było dużego wyboru polarów, dzisiaj już można sobie na to pozwolić. Najlepsze damskie polary, jak dla mnie to są te, które maja golfy, w takich jest najcieplej. Polecam szczególnie te: http://www.tksport.pl/cat-pol-1211308231...mskie.html

29-08-2010 03:53 PM
znamsienatym
Zbanowani

Grupa: Zbanowani

Wybieramy sie w górki za niedługo i kupiłem mojej dziewczynie polar 150 Jack Wolfskin. Nie zebym oszczedzał Smile ale kupiłem za 200 zł na wyprzedaży w .... Sam tez taki mam + softshell i windstopper. chyba to niezłe połączenie. Już sie doczekać nie moge i mnie niemiłosiernie nosi. Mam tylko nadzieje, że sie całkiem pogoda nie załamie w ten weekend.

13-10-2010 02:01 PM
yumeria
Zbanowani

Grupa: Zbanowani

29-07-2026 03:05 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu