|
polar
|
| Autor |
Wiadomość |
przemo

Grupa: Zarejestrowani
Status:
|
RE: polar
tak dochodzę do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie zakupienie polara 100 lub 200 i do tego jeszcze jakis windstoper czy softshell, i normalnie chodzić w tym, a na deszcz dopiero kurtkę zakładać
|
|
| 30-01-2009 07:53 AM |
|
 |
Lelko

Status:
|
tak dochodzę do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie zakupienie polara 100 lub 200 i do tego jeszcze jakis windstoper czy softshell, i normalnie chodzić w tym, a na deszcz dopiero kurtkę zakładać
Jeżeli przy większym mrozie będziesz zakładał polar (100, 200) pod softshell'a to w 200 może być trochę ciasno, lepiej przymierz.
Rozważ jeszcze zakup ciepłej bluzy (w postaci bielizny z Polartec Power Stretch lub innego materiału o podobnych właściwościach) zamiast lub z dodatkowym polarem
Chcesz poznać człowieka.....Zabierz go w góry
|
|
| 30-01-2009 09:27 AM |
|
 |
Sokół
Brak aktywacji konta
|
Najlepsze jest to, że niegdyś ludzie nie mieli takiego wyboru, jak dziś - i ich pasja zwyciężała, wchodzili najtrudniejszymi drogami i szlakami bez tych polarów, goreteksów i innych wynalazków.
Co do polarów... mam trzy 200 i jedną 100. Dwusetki są porównywalne w jakości, choć lafuma jest nieco lepsza pod berghausa i regatty.
Pseudosoftshell salewy był fajny tylko na wystawie, bo promocyjna zniżka była. Potem się okazało, że jego oddychalność jest równa zeru. Jedno podejście i pomimo koszulek oddychających byłem mokry, jakbym wyszedł spod prysznica.
Pod choinkę otrzymałem nowy - Millet. Różnica od razu rzuca się w oczy.
Choć nawet przy minus 20 stopniach tak się nagrzewam, że mógłbym iść w koszulce pod górę.
W czasie deszczu od razu zakładam kurteczkę z Alpinusa (goretex) - choć zamierzam na deszczu tego softshella wypróbować.
|
|
| 30-01-2009 10:01 AM |
|
 |
Katarzyna15

Status:
|
|
| 29-08-2010 03:53 PM |
|
 |
znamsienatym
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
Wybieramy sie w górki za niedługo i kupiłem mojej dziewczynie polar 150 Jack Wolfskin. Nie zebym oszczedzał ale kupiłem za 200 zł na wyprzedaży w .... Sam tez taki mam + softshell i windstopper. chyba to niezłe połączenie. Już sie doczekać nie moge i mnie niemiłosiernie nosi. Mam tylko nadzieje, że sie całkiem pogoda nie załamie w ten weekend.
|
|
| 13-10-2010 02:01 PM |
|
 |
yumeria
Zbanowani
Grupa: Zbanowani
Status:
|
|
| 29-07-2026 03:05 PM |