Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Stasiu - publikacja
Autor Wiadomość
Fazik
Kierowca TYRa

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
RE: Stasiu - publikacja

Piękny pomysł żeby uczcić pamięć po tacie w tak fizycznie namacalny sposób, myślę że było by cudownie żeby w książce znalazły się wszystkie znane opowieści, żarty i relacje taty.
Jeśli możemy {to mój pomysł) jakoś pomóc w finansowaniu wydawnictwa to pisz śmiało, uważam że jesteśmy w stanie coś poza zakupem książki dorzucić do jej powstania, ważne żeby nie pominąć niczego.

Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
31-10-2025 09:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
tomaschi

**

Podejmując się tego zadania, od początku zakładałem, że wydam całą kwotę na powstanie książki i później przekazując ją chętnym, koszty się zwrócą. Oczywiście wchodzę w ryzyko - nie wiem, ile nabywców ostatecznie będzie. Z GŚ, z rodziny oraz innych przyjaciół i znajomych - razem nakład sto sztuk, może się uda. To też walka z czasem - lata mijają, każdy idzie gdzieś dalej...
Od Was z GŚ proszę o rozsyłanie wiadomości o publikacji dalej wszystkimi dostępnymi kanałami, bo nie wiem, ile osób, co Tatę znało, jeszcze tu zagląda.
Czy się w książce zmieści wszystko? Wszystkie opowieści, żarty, relacje... Materiału jest mnóstwo. Będę musiał wybierać.

01-11-2025 09:35 PM
tomtur

Tomaszu działaj wiele osób czeka na tą książkę , pamiętaj o hajece wpadnij to powspominamy może jeszcze coś się dowiesz , to będzie trzecia hajenka bez Stacha     ,no i druga bez Edka .

"Bo właśnie tam wiem po co żyję."
23-11-2025 10:03 AM
tomaschi

**

Dla mnie Hajenka to miejsce trudne, z Tatą widziałem się tu po raz ostatni. Od tamtej pory wewnątrz nie byłem. Potwierdzam, że na Hajenkę wpadnę, jeśli tylko nic na drodze nie stanie. Wpadnę w niedzielę rano około godz. 8.
Pozostało mi zredagować ostatnich 5 relacji, żeby następnie przejść do kolejnych faz tworzenia. Działam.

26-11-2025 09:53 PM
tomaschi

**

Już po Hajence na Kolibiskach na końcu listopada 2025 roku. Jestem bardzo wdzięczny za to, że mogłem do was tam przybyć - byłem tak długo, ile dałem rady. Otrzymałem zarówno różne wskazówki i cenne informacje. I przez to spotkanie dostałem nową energię do pracy nad książką. Czuję cel, do którego zmierzam i wszystko, póki co, idzie w dobrym kierunku.
A dwa dni po Hajence skończyłem pierwszy etap tworzenia książki - do wydawnictwa wysłałem całość wstępnego tekstu. Stamtąd mam już informację zwrotną, że póki co materiału jest na dwie książki-cegły. Mając zamiar wydać jeden porządnie zrobiony tom, czeka mnie teraz kolejny, dość twórczy etap - wracam na początek redagując, obcinając, decydując.
A dziś osobiście zdałem relację mamie o spotkaniu w Hajence. Były oczywiście łzy, samo już zdjęcie z banerem na płocie bardzo wzruszyło. Mama nie jest w stanie na spotkania z wami przybyć tak jak ja, ale bardzo was pozdrawia.
Dla mnie spotkania z Wami są zarówno ważne oraz trudne, więc muszę oscylować pomiędzy tymi dwoma biegunami, wszystko dawkując.

03-12-2025 01:38 PM
mirek

Szkoda że nikt mnie nie powiadomił o Hajence,szkoda.Milego dnia.

..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
04-12-2025 03:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Fazik
Kierowca TYRa

Tomasz Myślę że chętnie wudamy kilka złociszy aby Twoje opiwieści o Tacie były ABSOLUTNIE KOMOLETNE, nawet jeśli było by yrzeba zamknąć je q dwóch tomach. Myśle że jak trzeba będzie to wesprzemy wydawnictwo jakimś skromnym griszem nie myśląc o kosztach nabycia książek. Dziękujemy Ci za pracę nad wspomnieniami o Stasiu.

Wyrwać się z miejskiego betonu, choć na dzień, choć na chwilkę, Żeby nie zwariować...
04-12-2025 09:27 PM
tomtur

Stach zawsze z nami jeździ następne 14 lutego Bieszczady.

"Bo właśnie tam wiem po co żyję."
07-12-2025 07:55 PM
tomaschi

**

Fazik, odpowiem na Twój post: stoję na stanowisku, że ta książka nie może być jedynie czystym wydrukiem wszystkich relacji Taty z wybranymi zdjęciami. Chcę zachować to najcenniejsze, ale również muszę uwypuklić to najbardziej dla Taty charakterystyczne. Muszę bowiem brać pod uwagę, że publikacja nie będzie przeznaczona tylko dla was z GŚ, ale także dla innych przyjaciół, szerszej rodziny itp. Ale czas pokaże, jestem w trakcie tworzenia.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2025 10:51 AM przez tomaschi.

09-12-2025 10:50 AM
watażka

mirek napisał(a):

Mirku to już szykuj się na następny rok w połowie listopada spotykamy się w Hajence, o dokładny termin pytaj Tomtura.

17-12-2025 06:47 PM
mirek

watażka napisał(a):

mirek napisał(a):

Mirku to już szykuj się na następny rok w połowie listopada spotykamy się w Hajence, o dokładny termin pytaj Tomtura.

Będę pamiętał, tyle że Tomtur czasem długo nie reaguje.A przez rok kto wie co zdarzy.giggle

..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
17-12-2025 07:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
tomaschi

**

Witam po dłuższym czasie. Książka cały czas zmierza w dobrym kierunku, dużo zależy jeszcze od obróbki zdjęć i szaty graficznej. Bardzo bym chciał, żeby na wiosnę poszło do druku. Zobaczymy.

01-02-2026 09:26 PM
tomaschi

**

Zasadnicza treść książki jest gotowa. Ostatnie poprawki. Kolej na zgody na wykorzystanie wizerunku od osób, które są na zdjęciach. W tym celu o pomoc proszę Tomtura.

09-02-2026 11:55 AM
tomaschi

**

Szanowni Forumowicze - chcę dotrzeć do jak najwięcej z was, którzy poznali Stasia, mojego Tatę. Próbuję więc również tutaj.

Jestem blisko oddania całości materiału do druku - łącznie ze zdjęciami, a niektóre z nich są też z waszymi wizerunkami. Potrzebuję zatem od was zgody na udzielenie wizerunku. W zależności od tego, od kogo otrzymam zgodę, będzie w książce ostateczny wybór zdjęć.

Choć się z wieloma z was w ogóle nie znam i nie wiem, kto jest na poszczególnych zdjęciach - z relacji Taty wiem, kto na danym górskim wydarzeniu był, więc na tej podstawie spisałem listę osób, które na zdjęciach mogą być, a mianowicie:

Gosi3ek
Lapikus
Mallaidh
Malwina
Mieciur
Pedro
Tomtur
Mzak
Kasia
Paaulo
Fabrykadrwin
Hemlighet
Łukasz
dr.Etker
Fidelio
Tenshi
Tratina
Bogusia
Emilia
Pablo
Watażka
Yoter
Anetta
Beskidniska
Em
Rycho
TomaszRT
Frodo
JarekRZ
Łukasz
MichałDG
PJack
Snieshka
Grabarz
Kunlun
Oliwka
Szewczyczek
Fazik

... oraz kilka osób nieforumowych, ale o tym poinformowałem już Tomtura.

Poniżej spróbuję załączyć plik / zdjęcie z formularzem do wypełnienia.
Proszę o przesłanie wypełnionej zgody na mój adres mailowy

tomasz.kedzior@seznam.cz

jak najszybciej... do momentu, kiedy oddam materiał do druku (mam nadzieję, że jeszcze w lutym).

O tym, że czas zbierania zgód minął i oddaję całość do druku, tutaj także poinformuję.

Z góry dziękuję za pomoc i współpracę.

09-02-2026 10:14 PM
tomaschi

**

Formularz tutaj

Załączone pliki
.docx File  Zgoda.docx (Rozmiar: 6.2 KB / Pobrań: 15)
09-02-2026 10:22 PM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: