Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat
Problemy z funkcjonowaniem forum - Wersja do druku

+- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum)
+-- Forum: Działalność Forum (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Propozycje, uwagi (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Temat: Problemy z funkcjonowaniem forum (/showthread.php?tid=289)

Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 05-02-2007 11:13 PM

Zwracam się z pytaniem i prośbą do Forumowiczów którzy znają PHP, czy znalazłby się ktoś chętny do pomocy przy współtworzeniu pewnego skryptu (niezbyt skomplikowanego) który jest tworzony na potrzeby serwisu Górski Świat. W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt do mnie na priv. Zapraszam do współpracy Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 01-05-2007 12:23 PM

Zwrócę się z jeszcze jedną prośbą do Was.

Z pewnością można zauważyć że Górski Świat w ciągu ostatnich kilkunastu miesiący bardzo się rozrósł. Znacząco wzrosła jego oglądalność, coraz trudniej jest mi wobec tego zapanować nad całością (forum oraz część serwisowa).

W kolejce czekają do zamieszczenia galerie zdjęć, relacje z wypraw, górskie informacje z kraju i świata. Nie ukrywam że bardzo przydałaby mi się pomoc w jakimkolwiek zakresie (nie koniecznie dużym). Nie jest wymagana znajomość tworzenia www.

Jeśli masz choć trochę wolnego czasu który chciałbyś poświęcić na rozwój GŚ i spodziewasz się że możesz pomóc bardzo proszę o kontakt mailowy.

Pozdrawiam, Bartek
Wasz Admistrator Big Grin

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Aniap - 16-08-2007 03:12 PM

Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam ogromną prośbę - mam program Irfanwiev - czy ktoś może mi napisać krok po kroku jak mogę skompresować zdjęcia, by móc przesłać na Forum. Z góry dziękuję!

RE: Pytanie i prośba o pomoc - spoko - 16-08-2007 04:36 PM

To ja spróbuję
Otwierasz program i pod File  klikasz open otwiera się jakiś folder na Twoim komputerze np Pulpit a jeżeli tam nie ma interesującego Cię zdjęcia to Szukasz odpowiedni folder gdzie jest to zdjęcie zaznaczasz go i klikasz otwórz .Zdjęcie pojawi się na ekranie Irfana .Następnie pod Image znajdujesz Resize/resample  i klikasz .Otwiera się okienko i po prawej stronie zaznaczasz opcję np 600 na 800 .To są najlepsze wielkości bo prawie dokładnie na ekran i nie trzeba przesuwać paska(jeżeli interesują całkiem malutkie to tam po lewej stronie wpisuje się wymiary ale to na razie nas nie interesuje)
gdy już zaznaczona opcja 600  x 800 zatwierdzamy ok i wtedy na ekranie irfan wiev pojawi się zmniejszone zdjęcie .Teraz wracamy do File i zapisujemy save as. Pojawią się dwa okienka w okienku z lewej wybieramy u góry gdzie zapisać (najlepiej na pulpicie).niżej wpisujemy sobie nazwę pliku a jeszcze niżej wybieramy format najlepiej jpg (Taki chyba jest ustawiony domyślnie).Po prawej w okienku możemy suwakiem ustawić jakoś zdjęcia po zapisie .Najlepiej przesunąć suwak (myszką ) na 90% .Na koniec zatwierdzamy zapisz w okienku po lewej i mamy na pulpicie to co chcemy .A inna sprawa z przesyłaniem na Forum .Tam Piwonce wyjasniłem dzisiaj w codziennych rozmówkach to proszę trzymać się tego wyjaśnienia Forum samo zmniejsza zdjęcia do postaci miniaturek Pozdrawiam .Jeśli będą jeszcze jakieś problemy to śmiało pytać

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Aniap - 16-08-2007 09:32 PM

Spoko - dziękuję bardzo! Zrobiłam po kolei zgodnie z Twą instrukcją i udało mi się wkleić klamry z Rohatki. Nawet nie wiesz ile sprawiło mi to radości! Jutro przystąpię do dalszych wklejań z opisami i zgodnie z Twoją deklaracją w razie potrzeby będę pytać! Jeszcze raz z wielką wdzięcznością dziękuję Ci bardzo.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - gosia3ek - 23-01-2008 08:16 PM

czy ktos moze mi pomoc....
baaardzo proszeSmile
chodzi o to ze od jakiegos czasu nie chodza mi w necie polskie znaki, pojawiaja sie jakies dziwne, np. jak pisze alt+l pojawia sie B itdSad
nie wiem co z tym zrobic, bo normalnie w systemie (word, notatnik i takie tam) wszystko jest w porzadku....
znajac zycie rowiazanie jest banalne, cooosh, nie kazdy jest informatycznym megamozgiem Toungue
z gory dzieki za pomoc Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pablo - 23-01-2008 08:29 PM

Nie wiem jakiej przeglądarki używasz, w firefoxie jest zakładka narzędzia-opcje i w ogólnych jezyki, może tam cos poprzestawiało Ci sie
A może w pasku narzędzi też kliknij, nawet jak wydaje sie, że jest dobrze ustaw jeszcze raz polski (programisty)
pozdr

RE: Pytanie i prośba o pomoc - gosia3ek - 23-01-2008 10:06 PM

uzywam internet explorera bo dla takiego ciemniaka informatycznego jak ja jest najprostsza Smile
a w narzedziach: opcje internetowe/ogolne/jezyki/polski, tak??
i kurczee nic sie nie zmieniloSad

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Ewcia - 24-01-2008 12:35 PM

A masz przestawiony Y z Z. Tzn jeśli wpisujesz y to wyskakuje z i na odwrót? Bo jeśli tak to spróbuj kombinacji ctrl+shift, ona to przełącza. Ale pewnie to by było za proste. Chociaz spróbować zawsze warto.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - gosia3ek - 24-01-2008 05:38 PM

heeeeh za prosto by bylo Sad mam normalnie literki, nie chodza mi tylko polskie znaki, wszystko inne jest oki ....
heeeelp Sad

RE: Pytanie i prośba o pomoc - spoko - 24-01-2008 05:49 PM

Może klawiaturę trzeba by wymienić?Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - gosia3ek - 24-01-2008 06:55 PM

zmieniona 2 miechy temu... i na poczatku wszystko bylo ok....

RE: Pytanie i prośba o pomoc - gosia3ek - 25-01-2008 10:46 AM

jestem z siebie dumna i postanowiłam się pochwalić Big Grin :
ą, ę, ł, ó, ń, ż, ź, ś, ć Big Grin
dwie rzeczy: dodatkowy pasek google toolbar Smile i po drugie zmieniłam sobie przeglądarkę - IE mnie już zdenerwował Smile
kurcze, teraz się trzeba będzie z powrotem przyzwyczaić do pisania polskich znaków Toungue

RE: Pytanie i prośba o pomoc - mirek - 06-10-2008 02:38 PM

Mam pytanie ,jak uzupełnić swój profil?Chodzi mi o uzupełnienie danych(data urodzin i inne)i zdjęcie na avatar?

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Edyta85 - 06-10-2008 02:55 PM

Na górze strony po zalogowaniu masz coś takiego jak panel kontrolny (obok wyloguj), wchodzisz do niego i tam zmieniasz to co chcesz

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Sokół - 06-10-2008 02:57 PM

na górze strony masz PANEL KONTROLNY i tam wszystko uzupełniasz.
awatar musi miec maks 15 kb i wymiary 100 na 100 pikseli. Pozostałe dane uzupełnisz bez kłopotu. Pozdrawiam.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - mirek - 06-10-2008 03:09 PM

Sokół dzięki,już uzupełniłem.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - maciek - 28-11-2008 09:16 PM

Jedno pytanie. Czy Wam dzisiaj też chwilami tak wolno przewijają się strony na Forum? Niedawno pojawił mi się komunikat "too many connections" i nic nie mogłem z tym zrobić, straciłem Was z oczu.Sad

Jakaś cenzura, czy co? Wink Big Grin

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 28-11-2008 09:30 PM

maciek napisał(a):
Jedno pytanie. Czy Wam dzisiaj też chwilami tak wolno przewijają się strony na Forum? Niedawno pojawił mi się komunikat "too many connections" i nic nie mogłem z tym zrobić, straciłem Was z oczu.Sad

Niestety występują chwilami problemy techniczne niezależne w tej chwili ode mnie. Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać, jeśli to postaram się jakoś temu przeciwdziałać Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - maciek - 28-11-2008 09:34 PM

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Niestety występują chwilami problemy techniczne niezależne w tej chwili ode mnie. Mam nadzieję, że nie będą się powtarzać, jeśli to postaram się jakoś temu przeciwdziałać Smile

To jest dopiero obsługa! Smile
Czternaście minut czekałem na odpowiedź od Administratora.
No i od razu lepiej wszystko chodzi. ok
Dzięki! Bo chciałem już lecieć po nowego laptopa.Wink Big Grin

http://pl.youtube.com/watch?v=YvyB4tudnsU

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Montenegro - 28-12-2008 08:47 PM

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Bartek też miałem ten problem.
Nie wiem jaki masz serwer, ale jeśli możesz to ustaw większą liczbę jednoczesnych połączeń do bazy MySQL i liczbę zapytań na godzinę do bazy danych MySQL. Problem powinien zniknąć.

Zauważyłem, że kodowanie znaków dla pauzy i apostrofu skopiowanej z Worda nie jest najlepsze, ale ten problem rozwiąże ustawienie kodowania na:

SET NAMES ?utf8?;
SET CHARACTER SET ?utf8?;
SET SESSION collation_connection = ?utf8_unicode_ci?;.

Bartek jeśli masz jakieś pytania możesz pytać. Postaram się Ci pomóc. W końcu powinniśmy zacząć współpracować ze sobą.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 28-12-2008 09:03 PM

Montenegro napisał(a):

Pedro napisał(a):

maciek napisał(a):

Bartek też miałem ten problem.
Nie wiem jaki masz serwer, ale jeśli możesz to ustaw większą liczbę jednoczesnych połączeń do bazy MySQL i liczbę zapytań na godzinę do bazy danych MySQL. Problem powinien zniknąć.

Zauważyłem, że kodowanie znaków dla pauzy i apostrofu skopiowanej z Worda nie jest najlepsze, ale ten problem rozwiąże ustawienie kodowania na:

SET NAMES ?utf8?;
SET CHARACTER SET ?utf8?;
SET SESSION collation_connection = ?utf8_unicode_ci?;.

Bartek jeśli masz jakieś pytania możesz pytać. Postaram Ci się pomóc. W końcu powinniśmy zacząć współpracować ze sobą.

Dzięki za rady Michał. Wypróbuje to niebawem. Będę pamiętał o Twojej propozycji Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Montenegro - 28-12-2008 09:05 PM

Najlepiej zrób kopię bazy danych jakbyś coś majstrował Wink

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 28-12-2008 09:14 PM

Montenegro napisał(a):
Najlepiej zrób kopię bazy danych jakbyś coś majstrował Wink

Spokojnie, informatykiem nie jestem ale pewne zasady znam Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Sokół - 29-12-2008 06:36 PM

Te, Montenegro, co nam Administratora pouczasz? pokey Idź się wstydzić do kąta.

RE: Pytanie i prośba o pomoc - jacko - 29-12-2008 07:56 PM

Sokół napisał(a):
Te, Montenegro, co nam Administratora pouczasz? pokey Idź się wstydzić do kąta.

Spoko, dobre rady nikomu nie zaszkodziły. Nawet jeżeli jest to oczywiste to czasami warto przypomnieć, bo w nawale pracy najłatwiej o przeoczenie

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Hella - 10-02-2009 07:59 AM

Halo - dlaczego nie mogę śledzić wątku "zimowo... czyli..." blink

Ostatni post, który mogę przeczytać to 690 na str. 46., a widać, że po Mieciurze w tym temacie pisał jeszcze np. Pablo... unsure

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 10-02-2009 09:02 AM

Hellu co się dzieje dokładnie? Ma ktoś podobnie jak Hella (u mnie jest ok)?

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pablo - 10-02-2009 09:08 AM

To pewnie dla tego że dzieliłem temat, ale raptem wyciełem 3 posty (ostatnie) , które po przemyśleniu przeniosłem do Tatr http://www.gorskiswiat.pl/forum/forumdisplay.php?fid=19 i wszystko powinno chodzic dobrze, przynajmniej u mnie tak jest uhm

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 10-02-2009 10:29 AM

Mam nadzieję, że teraz problem zniknął. Proszę Hella o informacje Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Hella - 10-02-2009 10:53 AM

Pedro napisał(a):
Mam nadzieję, że teraz problem zniknął. Proszę Hella o informacje Smile

Już w porządku - dziękuję Smile

Pablo napisał(a):
To pewnie dla tego że dzieliłem temat, ale raptem wyciełem 3 posty (ostatnie) , które po przemyśleniu przeniosłem do Tatr http://www.gorskiswiat.pl/forum/forumdisplay.php?fid=19 i wszystko powinno chodzic dobrze, przynajmniej u mnie tak jest uhm

No i chyba zagadka się rozwiązała Toungue

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Edyta85 - 26-02-2009 03:45 PM

Hella napisał(a):

Ostatni post, który mogę przeczytać to 690 na str. 46., a widać, że po Mieciurze w tym temacie pisał jeszcze np. Pablo... unsure

ja mam podobny problem z wiadomościami z gór blink. Ostatni post jaki mi się wyświetla to post Pedra a po nim widać że pisali inni

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Pedro - 26-02-2009 04:04 PM

Edyta85 napisał(a):

Hella napisał(a):

ja mam podobny problem z wiadomościami z gór blink. Ostatni post jaki mi się wyświetla to post Pedra a po nim widać że pisali inni

Edytka już w porządku?

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Edyta85 - 26-02-2009 04:16 PM

tak, już tak, dzięki Smile

RE: Pytanie i prośba o pomoc - Gandzia1 - 12-03-2009 07:49 PM

Ile czsu u Was trwa przechodzenie z jednego tematu do drugiego?
Bo coś mi się nie podoba -wolno jakoś mi GŚ chodzi ,liczę do 5 lub 6-ciu i dopiero się otwiera.
Czy to tak u mnie tylko?
O a to mi wchodziło licząc do 15-tu -hm.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 13-03-2009 02:20 PM

Zachęcam Was do podzielenia się informacją na temat poruszony przez Gandzię. Jak u Was wygląda kwestia szybkości wczytywania stron na Górskim Świecie? Jest do zaakceptowania czy coś się pogorszyło w porównaniu z tym co było dawniej? Pozdrawiam.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Sokół - 13-03-2009 02:57 PM

Hmmm. W sobotę wieczorem to czasem jest na sieci przeciążenie i długo się ładuje net, ale raczej dotyczy to wszystkich stron.

Jakoś nie zauważyłem spowolnienia dzisiaj

RE: Pytanie i prośba o pomoc - maciek - 13-03-2009 03:04 PM

Gandzia1 napisał(a):
...wolno jakoś mi GŚ chodzi...

U mnie też dość często tak się dzieje. Ale już się do tego przyzwyczaiłem.Smile Chyba dlatego, że GŚ robi się coraz cięższy od tej ilości postów, które wypisujemy. Wink Big Grin Proponuję ograniczyć ilościowo naszą aktywność np: do trzech postów na dobę i jednego załącznika.WinkBig Grin Wink Big Grin

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Edyta85 - 13-03-2009 03:17 PM

no u mnie osatnio też są dni kiedy GŚ sie wolno wczytuje, ale nie wiem czy to nie jest kwestia przeciążenia sieci w pracy

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 13-03-2009 03:31 PM

Najdroższy Adminie, nic sie nie zmieniło... raz chodzi szybciej, czasami wolniej... jak to Górski Świat, choć... chyba wcześniej (w nieokreslonym czasie do tyłu, powiedzmy ponad rok śmigało gorzej)
ale... słyszałem o nowym gśdialer (nie klikajcie załączników, szczególnie tych od Admina)

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - paaulo - 04-11-2009 10:45 PM

Żeby nie zaśmiecać forum napiszę tutaj.
Linki na forum niczym nie różnią się od zwykłego tekstu, do momentu najechania myszką są niewidoczne.
Dałoby się zrobić automatyczne podkreślenie linków?
Przykład: LINK LINK 2
Wydaje mi się to czytelniejsze.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Johny - 14-11-2009 11:10 AM

Jeżeli chodzi o działanie GŚ, szybsze i wolniejsze, to faktycznie da się to odczuć. Wczoraj natomiast korzystając 2 razy ( koło południa, i w okolicach północy) Forum GŚ zniknęło na ponad godzinę. Nie wiem, czego to przyczyna, i czy tylko u mnie to nastąpiło, ale z tego co wiem nie... I ostatnio wydaje mi się, że tak jest coraz częściej, tzn ma spore zachwiania w stabilnym działaniu uhm

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 14-11-2009 11:14 AM

Johny nie tylko u Ciebie. Co prawda o północy to ja sobie spałem, ale około południa widziałem brak dostępności forum. Jeśli będzie się to często zdarzać to na pewno postaram się jakoś temu zaradzić. Przyczyna jednak nie jest bezpośrednio zależna ode mnie.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Edyta85 - 14-11-2009 11:22 AM

zgodzę się z Johnym, nie mogłam sobie Posowować przez to Sad
A tak poważnie mam nadzieję że nie będzie się to powtarzać

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Snieshka - 14-11-2009 12:34 PM

Johny, wczoraj kolo północy razem siedzieliśmy na forum, wiec potwierdzam i ja, że forum padło. Po napisaniu ostatniego posta, nie mogłam już sie dostać na GŚ. Próbowałam jeszcze kolo 1 ale również bez skutku.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Sokół - 14-11-2009 12:52 PM

Forum o 1 nie było dostępne, ale koło 2 się włączyło (w nocy)

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 14-11-2009 04:31 PM

No i macie. innocent To są skutki sowich nalotów na Forum Toungue Ja nic nie mówię, ale na moje słowa dojdzieWink

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Johny - 14-11-2009 04:35 PM

Stasiu, może i dojść kiedyś rano...jak będziesz chciał zaskowrończyć Toungue
Wink

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - magda.s.77 - 14-11-2009 04:43 PM

Stasiu, w ciągu dnia taka sytuacja też miała miejsce, więc sowy są niewinne.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 14-11-2009 04:48 PM

w ciągu dnia to była już tylko wtórna odezwa Toungue

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - magda.s.77 - 14-11-2009 04:57 PM

Stasiu napisał(a):
w ciągu dnia to była już tylko wtórna odezwa Toungue

Widzisz Stasiu, ja mam na myśli wczorajszy dzień. Od dnia się zaczęło. Nie od sów Cool

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gosia3ek - 14-11-2009 08:28 PM

kurcze, chwilę czlowieka nie ma a Wy juz Forum psujecie??Toungue

a poważnie to wczoraj w ciagu dnia kilka razy się nie mogłam wmontować na ForumSad

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Sokół - 15-11-2009 04:27 AM

A teraz chyba też jest coś nie tak, bo jestem na Forum a nikogo nie ma....

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Sokół - 18-12-2009 06:19 PM

Zgłaszam, że są momenty, że Forum chodzi jak kupa. To znaczy w ogóle.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 25-02-2010 08:18 PM

Nie chcę specjalnie zakładać tematu więc tu zapytam.

Czy nie powinno być tak, że jak przeczytam wszystkie nowe odpowiedzi w dziale to on przestaje "świecić" na brązowo?
Bo teraz mam tak, że przeczytam wszystkie a dalej wisi że są nowe.
Tak to powinno być?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 25-02-2010 09:14 PM

Piotrek - owszem powinno być tak jak mówisz, wiem też że w obecnym skrypcie bywały z tym czasem problemy. Niemniej ja osobiście w ostatnim czasie nie zaobserwowałem aby to funkcjonowało nieprawidłowo. Może jednak masz nieprzeczytane tematy w danym dziale?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 25-02-2010 09:48 PM

Ok, zwrócę na to większą uwagę ale jestem prawie pewien, ze po przeczytaniu tematu, gdy wrócę na główną, to on nadal świeci. Znika gdy zamknę stronę i otworzę ponownie.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 25-02-2010 10:25 PM

Wyjść trzeba o jeden poziom/podforum wyżej a dopiero potem na główną, nie powinno się wtedy świecić- oczywiście jak wszystko było otwarte/przeczytane
pozdrawiam
p.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 25-02-2010 10:35 PM

uhm Chyba wiem w czym rzecz.

Prawdopodobnie klikałem "wstecz" po przeczytaniu giggle

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - fabrykadrwin - 26-02-2010 06:12 AM

Czasami faktycznie ciężko wejść na forum..
Jeszcze zaobserwowalem, ze wlasnie wtedy gdy dziala tak slabo, po kliknieciu w dany dział, czy temat, wyskakuje mi komunikat informujacy o dziale w budowie..

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 26-02-2010 07:40 AM

fabrykadrwin napisał(a):
Jeszcze zaobserwowalem, ze wlasnie wtedy gdy dziala tak slabo, po kliknieciu w dany dział, czy temat, wyskakuje mi komunikat informujacy o dziale w budowie..

Kiedy po raz ostatni mógł Ci wyskoczyć taki komunikat?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - fabrykadrwin - 26-02-2010 08:55 AM

3 dni temu? Mniej więcej tak..

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - magda.s.77 - 26-02-2010 09:00 AM

To akurat jest problem dość nagminny. I tak sytuacja ma się o niebo lepiej, niż np miesiąc-dwa temu, kiedy średnio 3 razy dziennie taki komunikat się pojawiał. Jednak wciąż zdarza się, że strona nie chce się otworzyć, pomimo kilkukrotnych prób "odświeżania".

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 26-02-2010 09:05 AM

Wiem, że problem występował - choć wbrew komunikatowi serwis nie był w budowie a komunikat nie był zależny ode mnie. Kilka dni temu problem powinien jednak zniknąć, więc jestem ciekaw czy komuś coś takiego teraz się również pojawia.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - magda.s.77 - 26-02-2010 09:13 AM

Nie tyle, że strona w budowie, ale inne ciekawe informacje, jak np, że strona nie istnieje w00t Ale, jeśli tu w ogóle można mówić o problemie, to raczej tylko w kwestii opieszałości w otwieraniu poszczególnych kart. Czasami czas oczekiwania jest tak długi, że daję sobie spokój. Tym bardziej, że często jest tak, że w efekcie dostaję info "brak odpowiedzi".

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - magda.s.77 - 26-02-2010 10:01 AM

Nie wiem, czy to ważne, ale właśnie 2 min temu strona była niedostępna Smile

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 26-02-2010 10:09 AM

Dzięki Madzia, choć wolałbym nie mieć tej informacji Wink

Jeśli komuś od teraz pojawiłaby się ta podstrona zatytułowana "serwis w budowie" to też prosiłbym o napisanie o tym.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - mirek - 26-02-2010 11:08 AM

Pedro napisał(a):
Dzięki Madzia, choć wolałbym nie mieć tej informacji Wink

Jeśli komuś od teraz pojawiłaby się ta podstrona zatytułowana "serwis w budowie" to też prosiłbym o napisanie o tym.

U mnie wszystko od rana OK.ok

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 20-03-2010 09:34 AM

Dziwna rzecz. Wczoraj wstawiłem relację z wycieczki i dziś jej nie mablink.

Usunięto ją czy niedowidzę?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 20-03-2010 09:41 AM

Piotrek no dziwna rzecz. Jesteś pewny, że post został wysłany i zapisany?

Z dostępnych dla mnie narzędzi wynika, że w dniu wczorajszym nie został usunięty przez nikogo żaden post.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 20-03-2010 09:52 AM

uhm

Wiesz, możliwe. Tak teraz myślę, że pewnie patrzyłem na podgląd a potem nie wysłałemgiggle
Sory za zamieszanie. Dziś wstawię.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 29-03-2010 10:17 PM

Od pewnego czasu zauważam notoryczne zrywanie łączności ze stroną ("GŚ).Często się to dzieje w trakcie wysyłania postu(nieco irytujące).
Problem z serwerem, czy też zwykła procedura techniczna związana z banowaniem użytkownika ? Huh

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - PiotrekDz - 29-03-2010 10:44 PM

Pewnie problem z serwerem, też mi sie tak dzieje a o banie dla siebie nie słyszałemSmile

Bardziej męczące jest to, że po przeczytaniu wątku, by przestał on "świecić" muszę wychodzić po kolei wstecz. A powinno być tak, że od razu jak przeczytam i wchodzę na główną stronę forum to już nie świeci.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - jarek121 - 23-04-2010 07:05 AM

Cześć,
Dzisiaj rano między godz 5.20 a 5.40 nie mogłem otworzyc forum gorskiswiat. Internet działał, wchodziłem na kilkanascie róznych stron. Komunikat który mi się pojawiał brzmiał - nie mozna otworzyc żadnej strony z podanego adresu. Sprawdx adres (dobry bo mam w ulubionych)

pzdr
Jarek

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 23-04-2010 08:41 AM

jarek121 napisał(a):
Cześć,
Dzisiaj rano między godz 5.20 a 5.40 nie mogłem otworzyc forum gorskiswiat. Internet działał, wchodziłem na kilkanascie róznych stron. Komunikat który mi się pojawiał brzmiał - nie mozna otworzyc żadnej strony z podanego adresu. Sprawdx adres (dobry bo mam w ulubionych)

pzdr
Jarek

To nie wina strony, taki serwer, co zrobić.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 28-11-2010 09:04 PM

Pojawił się problem z dodawaniem załączników na forum. Liczę na wyrozumiałość z Waszej strony i trochę cierpliwości zanim problem uda się rozwiązać. Po opanowaniu sytuacji na pewno dam Wam znać.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 29-11-2010 11:08 AM

Pedro napisał(a):
Pojawił się problem z dodawaniem załączników na forum. Liczę na wyrozumiałość z Waszej strony i trochę cierpliwości zanim problem uda się rozwiązać. Po opanowaniu sytuacji na pewno dam Wam znać.

Problem prawdopodobnie został rozwiązany. Proszę jednak ochotników o sprawdzenie i potwierdzenie Smile

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dzienciol313 - 29-11-2010 12:36 PM

Sprawdziłem i potwierdzam, działaSmile

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 29-11-2010 12:40 PM

Cieszę się niezmiernie Cool
Zatem załączajcie załączniki! (mogą być również 0.5 Toungue)

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 05-03-2011 11:39 AM

Niestety pojawił się znów problem z:
- możliwością załączania plików na forum;
- z załącznikami które zostały dodane 21 lutego i później (w większości ich nie ma).

Każde nowe szczegóły związane z tym problemem przedstawię w tym temacie.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 07-03-2011 11:53 AM

Wygląda na to, że problem został rozwiązany Smile

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 15-11-2011 05:54 AM

Jakoś mam problemy otworzyć temat: Wieści z gór. Pisze mi, że temat nie istnieje. Nie wiecie co z tym. uhm

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gabi82 - 15-11-2011 09:45 AM

Stasiu napisał(a):
Jakoś mam problemy otworzyć temat: Wieści z gór. Pisze mi, że temat nie istnieje. Nie wiecie co z tym. uhm

w zasadzie to tylko ostatnia strona się nie otwiera...

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - tratina - 23-11-2011 03:00 PM

DZień Dobry - witam Admina i Moderatorów - mam prośbę, cosik mi dzisiaj nie poszło z relacją, a raczej ze zdjęciami. Czy mogłabym prosić o skasowanie w temacie Beskidzkie Dni Niepodległości postu nr 6 i 7 , w 7 nie otworzyły się zdjęcia, więc wstawiłam go jeszcze raz i powstało małe zamieszanie. Jeśli się da - dziękuję bardzo ! i przepraszam za zamieszanie.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - maciek - 23-11-2011 04:53 PM

Post nr 6 został skasowany.

Post siódmy (obecnie nr 6 ) pozostawiłem, gdyż możesz sama go edytować i włączyć zdjęcia raz jeszcze, kasując wcześniej słowa oznaczające załącznik (attachment) i wklejając zdjęcia ponownie w wybrane miejsca tak, jakbyś post pisała od nowa. Trzeba będzie w tym poscie prawdopodobnie raz jeszcze ściągnąć zdjęcia z Twojego komputera na serwer i dopiero wtedy je wkleić.

W ten sposób uda się zachować chronologię opisu, gdyż obecnie opis dnia 11 listopada znajduje się po dniu 12 listopada. Jeśli tak zrobisz, a nie jest to duży problem, to obecny post nr 10 (ten, który ponownie opisuje dzień 11 listopada) będzie można skasować.

Smile

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - tratina - 23-11-2011 05:51 PM

dziękuję Ci bardzo Maćku za pomoc - post 10 można usunąć - poprawione Wink pozdrawiam

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - tratina - 23-11-2011 05:54 PM

tzn. najlepiej by było 10 i 11 bo teraz już nie potrzebny - sorki jeszcze raz za kłopot.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - lucyna - 23-04-2012 10:30 AM

Mam problem. Nie mogę edytować swoich starszych postów. Nie chodzi mi o zmiany w tekście ale o wytłuszczenie niektórych części postów w wątku książkowym.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 23-04-2012 07:44 PM

Ze względu na nie pierwsze już całkowite wykasowanie relacji czy edytowanie istotnych postów na podstawie których toczyła się dłuższa dyskusja - od wczoraj zostało wprowadzone ograniczenie, tzn. można edytować swoje posty do 4 godzin od ich napisania. Pogrubienie niestety jest również edycją.

Zdaję sobie sprawę Lucyna, że Twoje edycje są z tych które powinnaś móc zrobić - proszę Cię o PW co i w jakiej ilości potrzebujesz poprawić.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - lucyna - 23-04-2012 08:02 PM

Pedro napisał(a):
Ze względu na nie pierwsze już całkowite wykasowanie relacji czy edytowanie istotnych postów na podstawie których toczyła się dłuższa dyskusja - od wczoraj zostało wprowadzone ograniczenie, tzn. można edytować swoje posty do 4 godzin od ich napisania. Pogrubienie niestety jest również edycją.

Zdaję sobie sprawę Lucyna, że Twoje edycje są z tych które powinnaś móc zrobić - proszę Cię o PW co i w jakiej ilości potrzebujesz poprawić.

Dziękuję, na razie mam urwanie głowy. To tylko zadanie o estetykę postu. Takie kosmetyczne zmiany, pogrubienie tekstu. Posty się trochę zlewają. Jutro mam jeszcze wolne, ale potem wpadam w kierat, dzień po dniu grupy. Jak troszeczkę będę miała wolnego czasu to pozwolę sobie poprosić Cię o pomoc.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Łukasz - 07-05-2012 12:58 PM

Nie mogę edytować swoich postów. Co jest grane ?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 07-05-2012 01:18 PM

Łukasz napisał(a):
Nie mogę edytować swoich postów. Co jest grane ?

Możesz przez pierwsze 240 minut licząc od napisania posta.
Powyższa zmiana została wprowadzona bodaj po to by zapobiec pladze "seryjnych samobójstw" (tak jak w przypadku ostatniego tematu Vikinga). ermm

Próba mikrofonu:
[attachment=45083]

Próba emotikonek tym razem.
Hug vampire Hug vampire Hug vampire blink

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Łukasz - 07-05-2012 01:19 PM

No właśnie, że od razu chcialem edytować i nic.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 07-05-2012 01:28 PM

Łukasz napisał(a):
No właśnie, że od razu chcialem edytować i nic.

Przy pełnej edycji -to się udaje.Patrz mój post wyżej innocent
Ps.
Może trafiłeś na jakąś "specjalną " listę użytkowników ze skłonnościami do "autodestrukcji" (vide Viking) ???? uhm Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
I stąd mniejsze uprawnienia w edycji.

Ale jak znam Ciebie-przeca uwielbiasz uroki życia. Wink

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Łukasz - 07-05-2012 01:35 PM

Mi nawet EDYTUJ się nie rozwija. Tak samo nie wgram emikonek. k**** ... czas odejść ...

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gabi82 - 07-05-2012 01:38 PM

U mnie tak samo od dłuższego czasu, zero możliwości dodawania emotek (chyba, że znakami wpiszę) i zero możliwości jakiejkolwiek edycji nawet zaraz po napisaniu posta...

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 07-05-2012 01:41 PM

Łukasz napisał(a):
Mi nawet EDYTUJ się nie rozwija. Tak samo nie wgram emikonek. k**** ... czas odejść ...

No to że nie możesz dodać zdjęć do wcześniej napisanego posta-to faktycznie porażka. Sad
Z brakiem emotikonków można sobie radzić wstawiając odpowiednie wyrażenia słowne w nawiasach. Toungue
Ale co tam pisz nowego posta-i wstawiaj zdjęcia na bieżąco. Z opisu wynika, że niezłe balangi tam uskutecznialiście/koszyczki piknikowe i te inne/. Rad byłbym ujrzeć to na zdjęciach. ok

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 07-05-2012 01:46 PM

gabi82 napisał(a):
U mnie tak samo od dłuższego czasu, zero możliwości dodawania emotek (chyba, że znakami wpiszę) i zero możliwości jakiejkolwiek edycji nawet zaraz po napisaniu posta...

A u mnie to działa (patrz wyżej próbną edycję). Wybieram opcję "Pełna edycja" ( nie "szybka edycja").
Może mój komputer więcej "może" niż mi się wydawało ? Huh

Tak na poważnie-podejrzewam-że jeśli występuje problem-administrator rychło się z nim upora.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Tenshi - 07-05-2012 06:24 PM

Nie zauważyłam jakichś problemów z dodawaniem zdjęć lub emotów Smile

Test:
[attachment=45092] U mnie gra ok

Ale faktycznie, Andrzej ma rację, post można edytować do 4h.

Łukasz, może ktoś podczas Twojego urlopu pozakładał Ci w pracy oprogramowanie blokujące strony w komputerku? Big Grin

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Krzysiek - 07-05-2012 08:29 PM

dr.Etker napisał(a):
Tak na poważnie-podejrzewam-że jeśli występuje problem-administrator rychło się z nim upora.

Wygląda na to, że można edytować posty Shy

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 07-05-2012 08:48 PM

Jutro przyglądnę się problemowi...

Łukasz czy jesteś w stanie sięgnąć pamięcią do czasu kiedy problem się pojawił? (najlepiej konkretny dzień)

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Łukasz - 08-05-2012 06:02 AM

Dnia nie pamiętam. Ale trwa to minimum od 10 dni.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gabi82 - 08-05-2012 08:54 AM

Test - bla, bla, bla <powiedziała znudzona >

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gabi82 - 08-05-2012 08:56 AM

Wygląda na to, że jednak nadal nie można edytować, po kliknięciu na edycję nic się nie rozwija. Łukaszu Ty mówiłeś , że pod F Fox'em Ci działa?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - mirek - 08-05-2012 09:17 AM

Zaraz sprawdzę,bo mam F,Foxa.Sprawdzałem ,u mnie z edycją ok.ok

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Łukasz - 08-05-2012 09:18 AM

Gabi82 - działa.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 08-05-2012 09:22 AM

To może żeby uściślić problem - proszę wszystkich co mają problem o podanie z jakiej przeglądarki korzystają.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - gabi82 - 08-05-2012 09:30 AM

windows internet explorer ... i niestety w pracy nie mam możliwości przejścia na inną... w domu mam Mozille więc sprawdzę wieczorem bo nie pamiętam czy tam było podobnie...

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - mirek - 08-05-2012 09:54 AM

Jak już nadmieniałem mam Mozzillę F i wszystko ok.Na Exsplorerze w ogóle nie mogę wejść na forum.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - yoter - 04-11-2012 11:43 AM

Może bo co z tym czasem zrobić? To już tydzieńToungue

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 04-11-2012 01:08 PM

yoter napisał(a):

Z jakim czasem?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - dr.Etker - 04-11-2012 01:24 PM

yoter napisał(a):

Panel kontrolny---> Edytuj opcje----> Opcje daty i czasu---> GMT+1---> Aktualizuj opcje.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 04-11-2012 01:33 PM

Ach o to chodziło Smile przypominałem na codziennych. ale jednak mało kto to czyta.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - yoter - 06-11-2012 03:50 PM

SorkiShy Gapa ze mnie

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 22-01-2013 10:00 PM

Czy ktoś z Was tez tak ma że, "Dyskusje na górskie tematy" mimo odwiedzenia i przeczytania i tak dalej świeci się, że nie przeczytany jest jakiś post?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Tenshi - 22-01-2013 10:05 PM

U mnie świecą się wszystkie, tam gdzie zostały dodane nowe posty. Jak wejdę i przeczytam to świecą nadal, nawet jak odświeżę stronę.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 22-01-2013 10:15 PM

Ooo to ciekawe, u mnie problem jest tylko w forum opisanym wyżej, korzystam z chrome.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Tenshi - 22-01-2013 10:17 PM

Dalej świecą wszystkie, wcześniej nie zwracałam na to uwagi uhm

Korzystam z Opery.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 22-01-2013 10:17 PM

Od dawna na forum występuje problem z prawidłowym oznaczeniem (nie)przeczytanych działów. Choć z tego co się orientuję oraz na podstawie moich własnych doświadczeń - strzałka sugerująca nieprzeczytany dział znika często z pewnym opóźnieniem.

U Ciebie Paweł jeśli dotyczy to tylko tego działu od dłuższego to coś jest nie tak uhm
Może spróbuj kliknąć na stronie głównej forum w dolnej część - oznacz wszystkie fora jako przeczytane?? Może to coś pomoże?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Tenshi - 22-01-2013 10:23 PM

Po wciśnięciu "oznacz wszystkie fora jako przeczytane" u mnie zniknęły wszystkie. Ciekawe czy znowu będzie się to powtarzać.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 22-01-2013 11:00 PM

Nie pomogło, jutro pootwieram wszystkie tematy i zobaczymy czy przejdzie.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 22-01-2013 11:09 PM

Jeśli nie przejdzie daj znać.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 23-06-2013 11:35 AM

Od wczoraj mam problem. Wszystkie tematy, opisy i wsuwki mi się układają centralnie. Byłem przyzwyczajony, że teksty układają od lewej strony, teraz od środka. Czy nie wiecie jak się z tym uporać? kwasny

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 23-06-2013 12:02 PM

Możesz Stasiu jakiegos screena zrobic?

Dzieje się u kogoś coś podobnego?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 23-06-2013 01:05 PM

Wygląda na to, że problem jest tylko w przypadku zalogowania się na Explorer. W przypadku Firefox to jest w porządku. Problem będzie chyba na moim komputerze. uhm

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 23-06-2013 03:28 PM

To był problem po stronie GŚ - powinno być już ok.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 23-06-2013 06:42 PM

Już jest ok

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - hemlighet - 10-09-2014 03:27 PM

Chyba coś się zepsuło - nie ładują mi się awatary, większość zdjęć też nie unsure Sprawdziłam na dwóch przeglądarkach.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 10-09-2014 03:46 PM

Problem jakiś z pewnością się pojawił. Dzięki za informację.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 14-04-2016 02:32 PM

Przepraszam za nagłą niedostępność forum od przedwczorajszego wieczoru. Teraz wszystko powinno już działać.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 28-09-2017 06:28 PM

Mam pytanie. Zmieniłem avatar. Jest widoczne nowe zdjęcie (stary dziad) albo stare rozszerzone? Na laptopie mam nowe zdjęcie, ale na podręcznych (tablet, telefon) mam jeszcze stare. Czy coś zrobiłem źle?

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pablo - 28-09-2017 07:39 PM

Ja widzę te stare co miałeś tylko jakieś własnie rozszerzone, nie wiem o co chodzi, może Pedro poradzi.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Pedro - 28-09-2017 07:42 PM

To wynika z zapisanych na komputerze/urządzeniach plików tymczasowych. Z czasem same by się zmieniły - ale można to przyspieszyć. Na komputerze wystarczy na stronie gdzie jest ten avatar który powinien się zmienić nacisnąć ctrl+F5. Na telefonie i tablecie - spróbuj po wczytaniu też takiej strony gdzie powinien być nowy avatar po prostu ją odświeżyć. Może pomoże. Wystarczy że jeden raz zaskoczy to już nie będzie problemu.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - grabarz - 31-12-2017 05:18 PM

Czy my na forum mamy automatyczną cenzurę ?
Wpisałem słowo d*** i zostało wygwiazdkowane uhm
Szok blink

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 31-12-2017 10:23 PM

Toungue Tak d z 3 gwiazdkami jest niecenzuralne.

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 06-09-2018 04:22 PM

Wydaje mi się,że otrzymałem dzisiaj PW. Ja ją nieopatrznie anulowałem. Proszęnieznanego nadawcë o ponowne przesłanie PW. Shy

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - grabarz - 06-09-2018 04:29 PM

A jak to był anonim uhm

RE: Problemy z funkcjonowaniem forum - Stasiu - 06-09-2018 04:58 PM

Źle się wypowiedziałem. Anulowałem PW nim, zdążyłem sprawdzić kto mi pisał.