![]() |
|
Deszczowa niedziela - Wersja do druku +- Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat (http://www.gorskiswiat.pl/forum) +-- Forum: Wyprawy, relacje, opisy (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Forum: Beskidy, Bieszczady, Góry Świętokrzyskie (/forumdisplay.php?fid=20) +--- Temat: Deszczowa niedziela (/showthread.php?tid=2145) |
Deszczowa niedziela - tomtur - 19-07-2009 04:55 PM Minął juz miesiac jak nie byłem w górach ,nosi mnie musze cos zrobic i nie wazne że przewiduja paskudnie wspaniała pogode może rzucac zabami ja jade .Noga po ostatniej kontuzji jeszcze nie całkiem zdrowa ,ale nie wytrzymam w domu . I tak wlazłem sobie na Barania ,trasa przez cały czas w deszczu ,w końcu przetestowałem wojskowe gore Chodzenie w deszczu ma swoje plusy ,przez całe podejscie na szczyt nie spotkałem nikogo nie liczac ludzi w schronisku ,no ale widoków nie było a z drugiej strony najważniejsza jest droga . Wycieczka udana ,no ale o czym tu pisac więc pare fotek tym którzy w domu ostali .
RE: Deszczowa niedziela - Anna - 19-07-2009 05:20 PM Widać ciągnie górołaza w kopczyki nawet z nie do końca zdrową nogą ale miesiąc bez gór to już troszkę dużo... Po zdjęciach widać,że pogoda rzeczywiście kapryśna, ale przynajmniej deszcz pogonił przypadkowych turystów i wszędobylskie ostatnio insekty![]() Fajny spacer w deszczu
RE: Deszczowa niedziela - Sokół - 19-07-2009 05:30 PM Mogłeś dać znać.... Chociaż i tak nie wiem, czy bym pojechał.... Fajna pogoda, taka madziorowa... RE: Deszczowa niedziela - jacko - 19-07-2009 06:35 PM Dla kogoś, kto chce być sam - pogoda jak znalazł, krajobrazy troszkę ograniczone...ale poza tym ok
RE: Deszczowa niedziela - Stasiu - 19-07-2009 07:34 PM Widać Tomturze, że zaczynasz nabierać znowu prędkości. W takim Hejkalowym mundurku musiałeś przestraszyć wszystkie żywe istoty na szlaku. Dziwię się, że nic nie pisałeś o tym, że kiedy wlazłeś do schroniska to wszyscy oknami wyskakiwali ![]() Tylko nie przeginaj, żeby nóżka się powolutku dostosowała do chodzenia po kopczykach.
RE: Deszczowa niedziela - mieciur - 19-07-2009 07:53 PM Tomtur, fajna wycieczka Las i góry w deszczu mają specyficzny przyjemny kilmat, a że deszcz, to kwestia nastawienia. No i ceprów na szlaku nie było ! No a ten wojskowy komplet bardzo fajny
RE: Deszczowa niedziela - tomtur - 19-07-2009 07:59 PM A i nie przemakalny
RE: Deszczowa niedziela - gosia3ek - 19-07-2009 08:22 PM Tomtur, wyglądasz profesjonalnie w tym wojskowym zestawie :ehhh pogoda nie rozpieszczała Cię, ale niestety - uroki bycia górołazem - cały tydzień świeci słońce a jak czlowiek ma dzień wolnego i chce gdzieś wyskoczyć to pada ![]() a noga nie dokuczała Ci po trasie?? RE: Deszczowa niedziela - tomtur - 19-07-2009 08:28 PM Noga nie jest sprawna na 100%,ale co mi tam ![]()
RE: Deszczowa niedziela - Mallaidh - 19-07-2009 08:35 PM Widoki przepiękne Towarzystwo kropli deszczu z pewnością było przyjemne. Na samotny spacer idealnie!![]() A w tym gajerze to wyglądasz jak strażnik jakiś...teksasu Super!
RE: Deszczowa niedziela - Pablo - 20-07-2009 08:06 AM tomtur napisał(a): ...trasa przez cały czas w deszczu ,w końcu przetestowałem wojskowe gore ...
RE: Deszczowa niedziela - lapikus - 20-07-2009 12:06 PM Zimno, wietrznie, mokro, deszczowo, błotnie, mgliście - ogólnie do niczego, nie warto ruszać się z domu. Tak zapatrywałby się na tą wycieczkę przeciętny turysta. Jednak Ty, do nich nie należysz. Obce są Ci narzekania i marudzenia. Dla prawdziwego górołaza liczy się sam pobyt w górach i możliwość obcowania z tym tajemniczym światem. Nawet, kiedy noga jeszcze dokucza i sprawia ból. Trzeba dużo samozaparcia, żeby czerpać przyjemność w takich warunkach. Ty, z całą pewnością go masz. Podziwiam. RE: Deszczowa niedziela - Kasandra - 21-07-2009 11:55 AM Zgadzam się z moim poprzednikiem- dla prawdziwego miłośnika gór niesprzyjająca pogoda, czy nawet niesprawna do końca noga nie stanowi żadnej przeszkody, by ruszyć na szlak. Moje wyrazy uznania
RE: Deszczowa niedziela - jacko - 21-07-2009 03:18 PM Kurde, chciałbym mieszkać tak blisko gór jak co niektórzy
RE: Deszczowa niedziela - Stasiu - 21-07-2009 07:52 PM lapikus napisał(a): Zimno, wietrznie, mokro, deszczowo, błotnie, mgliście - ogólnie do niczego, nie warto ruszać się z domu. (...)
RE: Deszczowa niedziela - lapikus - 21-07-2009 08:43 PM Stasiu napisał(a): lapikus napisał(a): Zimno, wietrznie, mokro, deszczowo, błotnie, mgliście - ogólnie do niczego, nie warto ruszać się z domu. (...)
RE: Deszczowa niedziela - Achaja - 21-07-2009 09:24 PM Tomturze nam się też ostatnio przytrafiała taka wycieczka w deszczu.Muszę przyznać, że ma to swój niepowtarzalny klimat.Niestety nie napiszę, że "fajna relacja" i "świetne foty" bo później znów w jakimś temacie zostanie to wypomniane, a mam wrażenie, ze to pije miedzy innymi do mnie-Wielki Brat patrzy ![]() Napisze więc inaczej - miło mi , ze ktoś mimo paskudnej pogody potrafi cieszyć się górami.Chyba bardzo już tęskniłeś po takiej przerwie.Pozdrawiam RE: Deszczowa niedziela - yumeria - 29-07-2026 05:48 PM ActiFall????John????NikhProbEven????Myst????gran????????WindBAFT????q???GreaBettHomoCameRond 214.1PeteBabyTens????NikiSour????????????????????JameYasu????????????????????????Symp????XVII ????DiscDeco????TekaFavoXVIIAdio0000Jewe????????Recolemo????????????????????Niva????????Hugo ????????FrosAndr????CCIEOrig????????????????????Airy????RHINNicoLotuBrezLove???????????????? Wall????????????????inteKevi????EricSunn????Enha????JerrVIII????????????SaltNota???????????? PHINKammPierDeni????Quar????????????Dani????RoweChan????????????MavaZone????LittWindEduc???? ????????TranBarbRitmJeanKeraDrea????????????Tefa????????????????????OlofVisn???????????????? ????tranChriClanTefaXVIIOSCAThieWillTrac????????Mick????????JuliStar????Zone????JazzAstrEngl ????Nota????ZoneBIAN????????Phil????????SelaKeramemowwwn????????ARAG????LascRose????????Zone 456-????????????Akut????Whil????tuchkas????SF-9????????FiskAkutWhen |