Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Miejsca widokowe u podnóża Tatr
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Litwinka Grapa, Łapszanka, Głodówka i Wielki Kopieniec w jeden dzień

Tatrzańska zima, grudzień, krótki dzień. Wycieczka szlakiem miejsc widokowych u podnóża Tatr, od wschodu słońca na Litwince Grapie po zachód słońca na Wielkim Kopieńcu, wszystko w najnowszym wpisie na blogu:

sebastianslota.blogspot.com - Miejsca widokowe u podnóża Tatr

Litwinka Grapa

Przełęcz nad Łapszanką

Głodówka

Wielki Kopieniec
Super pokazałeś te miejsca. Mnie nigdy nie udało się tam zrobić aż tak ładnych zdjęć. A można wiedzieć czym robiłeś zdjęcia?

Natomiast w tej okolicy "widokowej" jest jeszcze kilka fajnych miejsc dostępnych samochodem. Jednym z nich jest Gliczarów Górny-Stołowe. Miejsce dostępne jest i latem i zimą, a widok na całe Tatry. [attachment=84402]

inanord napisał(a):
Super pokazałeś te miejsca. Mnie nigdy nie udało się tam zrobić aż tak ładnych zdjęć.

No i nic dziwnego. uhmDopiero po chwili Shyodkryłam że jesteś fotografem. (wiwat spostrzegawczość)giggle a ja dopiero się uczę.

Dzięki Smile Będę pamiętał o tym Gliczarowie Górnym przy okazji kolejnych wyjazdów. Jestem fotografem amatorem i do tego samoukiem. Fotografuję dla własnej przyjemności i satysfakcji. Mój zestaw fotograficzny to:
- Nikon D7100
- Nikkor 18-105 f:3.5-5.6
- Nikkor 70-210 f4:-5.6
- filtr polaryzacyjny
- filtr szary połówkowy ND 0.9
- filtr czerwony
- statyw

SebastianSłota napisał(a):
Jestem fotografem amatorem i do tego samoukiem. Fotografuję dla własnej przyjemności i satysfakcji.

to podobnie jak ja, tylko ja dopiero od niedawna mam lustrzankę, której jeszcze za dobrze nie ogarniam uhm
A sprzęt:
Nikon 5300 i Nikkor 18-140 f:3.5-5.6 plus filltry, i statyw który mi na razie strasznie zawadza giggle
Wcześniej miałam Nikona p900

hejka
Witaj Smile
Inanord to robot niestety, już się tu nie pojawi.

Pablo napisał(a):
Inanord to robot niestety, już się tu nie pojawi.

Nie on pierwszy i niestety nie ostatni.Można stworzyć anty-robota?giggle

A chciałam być miłaShy giggle
Oczywiście ze co roku Tatry, kilka dni morza Bałtyckiego. A poza tym dalsze destynacje, Grecja, Czarnogora, cos ciekawego do zwiedzania. Takze cały rok cos robimy, jeździmy, zwiedzamy.

Od siebie mogę tez polecić termy w Szaflarach https://www.termyszaflary.com/ Świetne miejsce.
Przekierowanie