Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Tatry Wysokie zima 16-17 do 23-24 Luty 2020
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Szanowne Panie (chyba się zdecydują Wink) i Panowie.
Jako że od dłuższego czasu się zamierzam na rejon Piątki i M,Oka w zimie postanowiłem wystartować z pomysłem zawczasu żeby było sporo czasu i z zapasem móc zarezerwować miejsca w schroniskach bo nie jesteśmy z tych co gniją na Krupówkach i o 9 wychodzą z norek w góry...

Mój pomysł na ten pobyt z grubsza jest taki:
16 Lutego przyjazd do ZaCopanego, wymarsz do Murowańca na legowisko.
17 Lutego przejście do piątki, trasa do wyboru.
18 Lutego eksploracja rejonu piątki plus ewentualne przejście do M,Oka...
19 Lutego Przejście do M,Oka przez Szpiglasową ewentualnie (jak 18 będzie przejście) eksploracja rejonu M,Oka ale wolałbym przejście 19go z wejściem na Wrota przed zejściem do schronu.
Od 20 Lutego eksploracja M,Oka z próbą zdobycia Rysów, Mięguszowieckiej lub... Cokolwiek.

Temat do szerokiej dyskusji ale ogólnego planu nie zmieniam, jak nie będzie chętnych nic to, planuję bo dawno mi się marzy zimą ten rejon, będzie ciężko, nie pójdę do góry, będę siedział na dupie w schronie, będą rozsądne warunki, zajebiście...
Terminy pobytu i trasy są otwarte do dyskusji.

Zapraszam.

Tomtur i Pablo deklarowali chęć, czy na całość? Czas pokaże ok
Ja na razie obserwuję temat. Dla mnie trochę za daleko. Może niezależnie przyjadę na inspekcję.
Stasiu, Będziesz Smile Wiem ok
Niezle Ty tu wypisujesz... MPpCh?? Scary juz widac, ze samego Cie nie mozna póścic.

A moze jakis spontan Fazik, w styczniu, albo w marcu? Ostatniej zimy, pierwszy raz od wielu lat nie bylem zimą w Tatrach :/ Musze narobić Wink
Zdmuchnę troszkę kurzu i pyłu z tematu, trzeba by dzwonić do spania...
To nie masz rezerwacji

tomtur napisał(a):
To nie masz rezerwacji

A ile, komu i gdzie, Listwy nie ma.

A w Morskim Oku to nie jest trochę bez sensu?

szewczyczek napisał(a):
A w Morskim Oku to nie jest trochę bez sensu?

Nie bo z tamtąd ewentualne Rysy itd, w zależności od warunków.
Deklarujcie co i jak, w Poniedziałek dzwonię do schronisk, jak nie będzie chętnych jadę solo.

Fazik, "itd" to chyba tylko Szpiglasowy i Wrota Chałubińskiego, a na Rysy zimą z Morskiego Oka zawsze są ryzykowne warunki. Może i znajdzie się ktoś chętny, ja na pewno się zimą na tą drogę nigdy nie wybioręok
Trudno mówić z wyprzedzeniem o bezpiecznych zimowych warunkach na jakiejkolwiek trasie z Moka. Mogą się takie teoretycznie zdarzyć ale to loteria. Na złe/lawinowe warunki tam nie ma alternatywnych bezpiecznych tras.

Mówiąc wprost, proszę o nienazywanie bibą GŚ spotkania o takiej porze roku w tamtym miejscu z takimi planami. Oczywiście jak chcesz Fazik organizować, organizuj ale nie pod szyldem GŚ.

EDYCJA:
Ja po prostu się pod tym nie podpisuję, uważam że istnieje spora szansa na znaczne ryzyko wymiernych niebezpieczeństw dla uczestników wyjść stamtąd.
A warunki znać będziesz pewnie na 2-3 dni przed terminem, przy jakimś dłuższym stałym froncie może na 5 dni przed.
Zgadza się, nawet już w trakcie pobytu mogą się warunki diametralnie zmienić, mi się chce tam być, jak się uda to się gdzieś pójdzie, jak nie, trudno, kawa w dłoń i taras a jak będzie wyjątkowo źle to odwołam mój pobyt, najwyżej stracę zaliczke.
Nie pisałem że biba bo wątpię że ktoś się skusi Wink
Ja chcę i jade, we wtorek dzwonie do schronisk. Nie będzie chętnych trudno.
Murowaniec 1 noc, piątka 2 nocki i Moko 3.
Listwa:
Fazik.
_
Koniec Smile

Chyba że do wtorku wymyślicie równie zwariowany plan zamiast mojego, tylko NIE Chochołowska...
Zamykam temat bo nic z tego nie będzie. Jednak w przyszłym roku jadę ma 100% jak ktoś chce zapraszam.

KONIEC.

Przekierowanie