Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Hala Gąsienicowa i Kasprowy Wierch
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Uroki pięknego i krótkiego zimowego dnia ujęte przeze mnie w postaci nowego wpisu na moim blogu. Tym razem relacja z pieszej wycieczki na Kasprowy Wierch przez Halę Gąsienicową. Trasa oklepana i obfotografowana przez niezliczone rzesze turystów, tym trudniej pokazać coś interesującego, może mnie się uda?

sebastianslota.blogspot.com - Hala Gąsienicowa i Kasprowy Wierch

Sebastian Słota
Udało Ci się. Moim zdaniem nawet zdjęcia Giewontu, chyba nie ma bardziej obfotografowanego obiektu w górach, za każdym razem są ładne.
Ja mogę oglądać każde i zawsze Smile
Wszystkie zdjęcia super Smile
Piękne widoki Big Grin ale ja już jestem zmęczony zimą, zdecydowanie bardziej zobaczyłbym górskie szczyty w letnim, zielonym wydaniu Smile
A ja bardzo lubię zimowe górskie pejzaże, to moje ulubione wespół ze złoto-czerwono górami późną jesienią. Zimą powietrze jest przejrzyste jak kryształ, widoki są takie, jakich nie ma o innej porze roku. A chodząc po wyższych górach (Tatry, Babia Góra, Turbacz), przywalonych często półtorametrową warstwą śniegu mam wrażenie podróżowania po innej planecie.

SebastianSłota napisał(a):
Zimą powietrze jest przejrzyste jak kryształ ...

Kraków mi się przypomniałToungue

Osobiście zdecydowanie jestem za zielenią i świergotem ptaków, a śnieg mógłby nie istniećSmile

Oczywiście chodziło mi o powietrze w górach... Sam mieszkam w Krakowie i wiem, jak tu jest zimą.

szewczyczek napisał(a):

SebastianSłota napisał(a):
Zimą powietrze jest przejrzyste jak kryształ ...

śnieg mógłby nie istniećSmile

Ty chyba faktycznie złapałeś solidną kontuzję ...

Nie, ale zimy z roku na rok coraz bardziej nie cierpię, dla mnie to jest zakała rokuToungue
Ale cudowne zdjęcia! Gratuluję, a ja właśnie chciałabym zapytać bo pragnę wrócić na Halę Gąsienicową po latach niebycia tam, jaka jest pogoda w czerwcu tam? Bo zawsze trafiałam na deszcz, a w czerwcu jeszcze nie byłam.
W czerwcu jest przecudowna pogoda, dlugi dzień, czasem slonce, czasem deszcz, a czasem burza Smile
Przekierowanie