Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Szpiglasowa- krótkie pytanie i krótka odpowiedź.....
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Piątki na tym serwisie nie ma , ale tam obok masz M Oko.

https://www.yr.no/place/Poland/Lesser_Po...rskie_Oko/
No właśnie, pogodynka. pl. Czy aplikacje z google w telefonie pokazuja deazcze, natomiast te stronki pokazujące pogodę konkretnie w górach również " na tatry" napawały optymizmem, zobaczymy kto będzie miał rację ?
Pogoda zgodnie z prognozą, słońce, chmury a przy zejsciu na wysokości Mnicha burza i moje pierwsze zmoknięcie w Tatrach po 10 wyprawach, córka lat 12, mimo obtartych pięt do żywego mięsa i krwi dała radę.
Przy okazji przyjrzałem się Kazalnicy, na którą w drodze na Mieguszowiecką przełecz bedę chciał wejśc w tym roku, jak pogoda i czas pozwolą no i jak ja zdobędę się na ten nie lada wyczyn Wink
P.S.
Meteoblue - rewelacja!!!!!!!!!! B-)

OTTO napisał(a):
P.S.
Meteoblue - rewelacja!!!!!!!!!! B-)

Testowałem ją przez ostatnie dwa tygodnie i uważam że jej sprawdzalność to jakieś 90-95 % Smile

Otto, co Ty kupiłeś córce za buty? Jeżeli chcesz poważnie z nią na góry, to trzeba coś porządnego i wypróbowanego (no i większą kasę giggle). Takie sytuacje mogą ją odradzić od kolejnych wycieczek.
Nie pierwszy raz była ze mną w górach, a do tego nie pierwszy raz w tych butach, a do tego dwa dni przed wyprawą kazałem jej je ubrać i przejść się czy wszystko ok.
Widocznie źle je zawiązała-zbyt luźno i ją obtarły już po 1 km, myślałem że trzeba się będzie wrócić, ale miała przygotowane plastry- twarda jest, jednak zejść jej już z MO nie pozwoliłem, jechała konikiem a ja biegłem i......
Byłem na parkingu 25 min przed nią.
P.S. Konie się nie opłacają ;-)
Jedno zmokniecie na 11 wycieczek nie jest źle Wink
Obtarcia do żywego mięsa?? Scary Plastry z dzieckiem na jakiejkolwiek wycieczce to podstawa ok

OTTO napisał(a):
Byłem na parkingu 25 min przed nią.
P.S. Konie się nie opłacają ;-)

Startując równocześnie z Palenicy też da się je spokojnie wyprzedzić. Przy okazji jest dodatkowa motywacja żeby szybciej przejść asfalt Wink

Stron: 1 2 3
Przekierowanie