Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Plecak (kolejny raz)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wiem, że temat był wałkowany wielokrotnie. Posypią się na mnie gromy, też zdaję sobie z tego sprawę. Zaryzykowałem jednak bo nie znalazłem konkretnych informacji Smile
Interesuje mnie czy ktoś z Was używał plecaka hi-tec? Chodzi mi o plecaki typu TANTAN 50l albo UTAH 35l. Przy czym skłaniałbym się bardziej ku temu większemu. Nie jestem w górach co miesiąc, ale w roku 2 może 3 razy. Plecak ma służy mi do jednodniowych wyjść. Jednak zazwyczaj jestem szczęśliwym nosicielem większości "towaru", bo pakuję do siebie większość rzeczy syna albo/i żony, nie wspomnę o swoich gratach. Bywam na szlakach zarówno latem jak i zimą (wolę zimą) dlatego właśnie nie wystarcza mi plecak 20 litrowy. Wiem, że fajne są plecaki DEUTER'a dla przykładu, ale nie mogę sobie pozwolić na taką kasę. Zatem konkretnie interesują mnie opinie na temat HI-TEC'a, ponieważ mają niską cenę. Nie mam możliwości pooglądać ich na żywo. Tylko proszę nie piszcie mi, że hi-tec nie bo nie. Jeśli nie to konkretnie dlaczego nie. Jeśli jednak tak to też chciałbym wiedzieć jakie ma plusy. Jeśli je Waszym zdaniem ma.
Nie znam użytkowników, jest u mnie hitec w sellgrosie, faktycznie w dobrej cenie.
Tak celuj w 40 litrów najbardziej uniwersalny rozmiar, ja na zimę się mieszczę do takiego razem z łopatą, rakami itp.
Może wisport, ma dobre oceny użytkowników?
u mnie jest tez wyprzedaż nagradzanych plecaków gregory http://www.globtrek.com/firm-pol-1308137...?counter=1 ale, lepiej jednak przymierzyć kwasny
No właśnie najchętniej strzelałbym w 40 - 45 litrów. 50 litrów to już max. Zawsze jest tak, że ja robię za nosiciela największej ilości rzeczy. Syn coś mi podrzuci, żona podrzuci swoje dołożę i okazuje się, że jestem spakowany jak na 2 dniową wycieczkę.
Conti, a jaki założyłeś dopuszczalny fundusz na ten plecak?
Wiesz co? Nie zakładałem jakichś konkretów. Myślę, że dam radę kupić coś do 250 zł. Dosyć długo myślałem o tym ile przeznaczyć na plecak i doszedłem do wniosku, że gdybym częściej chodził na szlaki to pewnie szukałbym czegoś droższego. Zdaję sobie sprawę, że w takich pieniądzach szału mieć nie będę. Sam się nosił nie będzie Smile
Najlepiej chyba zrobisz jak najpierw pójdziesz do sklepów i założysz na siebie wypełnione i obciążone plecaki w rozmiarach 40l - 50l. Sam zobaczysz co najlepiej Tobie pasuje, nie ma najlepszego plecaka, i tak trzeba do siebie dopasować, trochę jak buty.
Jak już będziesz wiedział, który Ci najmniej przeszkadza, to może wtedy poszukać jakichś opinii w necie na temat wytrzymałości, przemakalności itp.
Może dopasujesz coś dobrego poniżej 200złSmile
Dzięki za podpowiedź. Może ktoś będzie miał wypróbowane jakieś firmy które są tanie i nienajgorsze. Wtedy łatwiej szukać w sklepie. Jak nic tutaj nie wyczytam to oczywiście zrobię tak jak napisałeś Smile
Mam plecak firy Husky model Sloper 45 l. Jestem bardzo zadowolona, ma bardzo dobra wentylacje, jest pojemny i wygodny.Zaleta również jest to, że jak nie jest wypełniony wygląda na nieduży,zgrabny plecak. Jest dostępny w kolorze niebieskim i czarnym (mam niebieski).
Kupiłam plecak w Czechach. Na stronie http://www.husky.pl jest teraz w promcji za 263 zl.
Kunlun dzięki za podpowiedź. Muszę jeszcze dobrze się przyjrzeć. Nie ukrywam, że nie chcę się napalić na jakiś plecak bez przemyślenia.
Podpiela mi sie jakaś dziwna stronauhm
Powinno byc http://www.huskypolska.pl
Tylko nie przyglądaj się pod podanym odnośnikiem.. chyba, że szukasz odkurzacza.. centralnego..
Big Grin
Tomku dziękuję. Znalazłem te plecaki po nazwie Smile Ale pierwsze co, to fakt, o mało co kupiłbym zamiast plecaka centralny odkurzacz. Może posprzątałbym szlaki Smile
Wyżej, nad Twoim postem Tomaszu już można giggle
Dzięki za podpowiedzi.
Szewczyczek utwierdził mnie w przekonaniu, że jednak "przymierz zanim kupisz", w tego typu zakupach jest złotą myślą. Kupiłem Hi-tec'a UTAH 35. Przymierzałem tak chwalone przez wielu DEUTER'y i... trochę mi nie leżał. Aż się zdziwiłem, bo dużo ludzi chwali te plecaki. Przymierzałem się do kilkunastu różnych plecaków. Pani w sklepie ma tytanową cierpliwość Smile No i wybrałem UTAH'a. Słyszałem, że już ich nie produkują. Ważne, że znalazł się dla mnie ten jeden egzemplarz Smile
Może przy okazji troszkę o nim powiem, gdyby ktoś kiedyś może chciał kupić coś w tym stylu. Fajna sprawa w tym plecaku to przede wszystkim ramiona lekko profilowane które fajnie się układają. Zobaczę w przyszłości jak będzie się to sprawdzało przy dłuższym maszerowaniu. Plecak ma tylko 35 litrów, ale ma dzieloną komorę główną. Moim zdaniem to bardzo duża zaleta. Ma sporo kieszeni. Wbudowany ochraniacz przeciwdeszczowy, albo jak kto woli przeciwśniegowy Smile Fajne rozwiązanie do mocowania czekanów lub kijków. Przystosowany jest do camelbak,a. Ma też dla mnie bardzo istotną sprawę jaką jest mocne usztywnienie pleców. Jest też sporo pasków kompresujących które można użyć do troczenia różnych rzeczy w razie takiej potrzeby. No i na koniec dodam, że ma mały komin którym można powiększyć plecak o jakieś 5 - 7 litrów.

Wygląda on tak jak na zdjęciach poniżej:
https://www.google.pl/search?q=hi-tec+ut...66&bih=608

conti napisał(a):
..."przymierz zanim kupisz"...

Ano, bo nie ma najlepszego plecakaSmile

Oby Ci ten, co kupiłeś, dobrze i długo służył.

Stron: 1 2
Przekierowanie