Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Gruń i Biały Krzyż - obrzeże Śląska Cieszyńskiego
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

gabi82 napisał(a):
Od jakiegoś czasu też zmierzam w tą stronę choć może inaczej...ogólnie wdepnęłam w literaturę górską...i mam duży apetyt na wiedzę w tym zakresie zarówno jeśli chodzi o topografię jak i życiorysy...parę lat temu tak jeszcze tego nie widziałam a teraz czuję, że wiedzę mieć należy i ciekawa to sprawa.

Co do jedzenia to raz na jakiś czas można zjeść coś kalorycznego. Ja nigdy nie obejdę się bez mięsa innocent ale ciekawi mnie jak tak można dawać radę potem jeszcze km przemierzać bo ja po takim jadle to bym na dobre zaległa Big Grin

Gabi, ja temu mówię dojrzałość, inni starość. Dla mnie lekcje historii w szkole nie były lubiane a teraz to doganiam. Co do jedzenia, to sobie dalej już po turze i nie musiałem już gdzieś chodzić.

hemlighet napisał(a):
Miło się czytało Smile Też bardzo lubię takie zaglądanie w przeszłość górskich miejsc. No i ten bosy chodnik w śniegu... Chyba też kiedyś spróbuję Toungue

Stasiu, czy ta klasyka z ostatniego zdjęcia się zowie vepřo-knedlo-zelo? Smile

Tak Hemli, i to jedzonko ma swoje regionalne specyfika.

Stasiu napisał(a):
Mam możliwość wkładać mapy z czeskich i słowackich tras turystycznych. Sam możesz sobie naplanować trasę na: http://www.mapy.cz i otworzyć turystyczną mapę.
No i dla Ciebie z dzieciakami idealna.

Znam tą stronę (słowacką hikking też), trasy parę razy układałem w niej. Ma jednak jedną wadę-jak się kliknie żeby policzyło czas przejścia na zaznaczonej trasie to oblicza jakoś mechanicznie jak po płaskim terenie i bzdury czasem wychodzą. Na słowackiej na szczęście poddaje rzeczywiste czasy przejsć.
Ale ogólnie jestem zadowolony, powoli sobie już sprawdzam pomysły na tegoroczne Jeseniki i Zlatohorską W. Smile

Stron: 1 2
Przekierowanie