Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Wyprawa na Granaty
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W niedziele (5.08.2007roku) byłem z rodziną w Tatrach. Niestety nie trafiliśmy na dobrą pogodę. Nie było strasznie zimno, ale nie padało, lecz w wyższych partiach gór była mgła, która ograniczała widoczność. A wiec o pięknych widokach można było tylko pomarzyć.
Wyszliśmy z Kuźnic i niebieskim szlakiem udaliśmy się w stronę schroniska PTTK Murowaniec. Z stamtąd  również niebieskim szlakiem nad Czarny Staw Gąsienicowy. Później zmieniliśmy szlak na żółty, prowadzący na Skrajny granat. Tam zrobiliśmy krótki odpoczynek i ruszyliśmy na Granat Pośredni. A na sam koniec czekał nas Zadni Granat. Do którego szliśmy  czerwonym szlakiem przez Orlą Perć. A potem zielonym  zeszliśmy do Zmarzłego Stawu. Który jest bardzo piękny.  Stamtąd doszliśmy do Czarnego Stawu Gąsienicowego skąd wychodziliśmy na Granaty.
W drodze powrotnej za Czarnym Stawem Spotkaliśmy Małego Niedźwiadka jedzącego Jagody.

[attachment=4602][attachment=4601][attachment=4600][attachment=4599][attachment=4597][attachment=4598][attachment=4603]

Niedżwiadek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc3e...53854.html

Polecam ogladać w powiększeniu.
Brawo onurbSmile Osobiście bardzo lubię Granaty, mam do nich sentyment.
Jak Ci sie podobała słynna już szczelinka?
A podejście pod Pośredni?

Czy nad Gąsienicową wogóle były jakieś przejaśnienia w niedzielę?
Moja pierwsza wycieczka w Tatry była właśnie nad Zamarzły Staw w zimie. Tylko nawet nie wiedziałam że na nim stoję Cool
Ale fajny misiu Smile
Przekierowanie