Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie Smile
Mam pytanko:
Czy ktoś z Was szedł kiedyś żółtym szlakiem od przystanku Biala Voda (na drodze nr 537 - Cesta Svobody) przez Dolinę Bielej Vody do Schroniska nad Zielonym Stawem Kieżmarskim (Chata pri Zelenom plese) ?
Chcę tam pojechać z żoną i 1,5-roczną córką i spróbować przejść się tym szlakiem (z wózkiem). Wiem, że ten szlak mniej więcej do połowy jest drogą asfaltową i mam mapkę na której jest zaznaczone że jest to szlak spacerowo-rowerowy. Zastanawiam się czy jeżeli da się tam przejechać rowerem do samego schroniska, to czy da się też wózkiem z dzieckiem ???
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam Smile
Marcin
Riba-trasa wymieniona przez Ciebie-jest raczej dość szeroką drogą gruntową w dolnej części,wyżej ma charakter nieco kamienisty(podobnie jak droga dojazdowa Suchą Wodą do Murowańca)-proponowałbym na takie spacery z dzieckiem-raczej zakup odpowiednich nosiłek.
Wózek dziecinny-to raczej na takie trasy jak:
droga od przystanku "elektricki" Popradzkie Pleso do schroniska nad Popradzkim Stawem.
droga dojazdowa do "Sląskiego Domu" ew droga na Hrebieniok.
pozdrawiam
Też uważam że na tym szlaku z wózkiem byś się umordował,ale nosidełko to było by rozwiazanie.

riba74 napisał(a):
Zastanawiam się czy jeżeli da się tam przejechać rowerem do samego schroniska, to czy da się też wózkiem z dzieckiem ???
Marcin

generalnie jest to możliwe, ale będziesz musiał conajmniej w kilku miejscach wózek targać na plecach, moim zdaniem pomysł z wózkiem nie jest dobry Wink

Dzięki wielkie za informacje Smile

Z tego co piszecie faktycznie nie ma sensu pchać się tam z wózkiem, więc chyba zdecyduję się wypożyczyć nosidełko. Na pewno będzie wygodniej wnieść dziecko na plecach, niż pchać przed sobą wózek Smile

Raz jeszcze dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Byłem tam w lipcu i naprawdę nic się nie zmieniło, nadal od rozejścia szlaków jest to kamienista droga. Żartuję bo już Ci wcześniej odpowiedziano, był słoneczny weekend i maluczków ale w nosidełkach widzialem.
Przekierowanie