Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Jaką kupić dobrą bieliznę termoaktywną ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
od kilku dni czytam na wielu forach na temat bielizny termoatywnej i mam niezły mętlik w głowie Sad
Chciałbym kupić dobrej jakości:
- na lato, podkoszulek, bluzę oraz czapkę
- na zimę, również jakiś podkoszulek, czapkę i bluzę ( najlepiej z kapturem ) termoaktywną na którą będę mógł założyć kurtkę HiMountain z GoreTexu

Moje ciało ma dużą potliwość, przez co często mam grypę lub zapalenie zatok tak jak w tym momencie Sad

Z góry dziękuję za konkretną pomoc i wskazanie odpowiednich modeli ubrań termoaktywnych które polecacie.

Pozdrawiam
ja najbardziej lubię wełnę merino Smile

fidelio napisał(a):

No tak, Fidelio. Jaro pisze, że jest potliwy, co oznacza, że jest mu raczej ciepło. Ty na odwrót jesteś zimnomrzywa i dlatego dla Ciebie jest dobre merino. Wink
Jaro, chyba Ci tutaj nikt nie pomoże. Sporo tego jest na rynku i na dodatek co osoba, to inna rada. Będziesz musiał sam wypróbować (i kupić) w czym się najlepiej czujesz. Toungue

Np. Brubeck, Odlo ok

Jaro34 napisał(a):
Witam,
od kilku dni czytam na wielu forach na temat bielizny termoatywnej i mam niezły mętlik w głowie Sad
Chciałbym kupić dobrej jakości:
- na lato, podkoszulek, bluzę oraz czapkę
- na zimę, również jakiś podkoszulek, czapkę i bluzę ( najlepiej z kapturem ) termoaktywną na którą będę mógł założyć kurtkę HiMountain z GoreTexu

Czapka nie przynależy do kategorii odzieży zdefiniowanej jako "bielizna". Bluza z kapturem zresztą też nie. blink
Podkoszulek ? Raczej koszulka termoaktywna z długim bądź krótkim rękawem(T-shirt).Tego poszukuj w sklepach. ok

Przy dużej potliwości kup od razu kilka Big GrinSą teraz wynalazki złotą,srebną nitką podstawową zaletą ich jest to że wydają się dłużej świeże okgiggle

Stasiu napisał(a):

fidelio napisał(a):

No tak, Fidelio. Jaro pisze, że jest potliwy, co oznacza, że jest mu raczej ciepło. Ty na odwrót jesteś zimnomrzywa i dlatego dla Ciebie jest dobre merino. Wink
Jaro, chyba Ci tutaj nikt nie pomoże. Sporo tego jest na rynku i na dodatek co osoba, to inna rada. Będziesz musiał sam wypróbować (i kupić) w czym się najlepiej czujesz. Toungue

Stasiu! Fidelio ma racje merino jest najlepsze w potliwych sprawach,na dluzsze pustenne wyprawy Mozesz troche wycisnac wody do picia . A jeszcze a dluzsze wyprawy nie musisz prac a twoj sasiad w namiocie nie odczuwa cie. Ja osobiscie uzywam merino w duzej ilosci a jestem troche potliwy. PolecamSmile

Czy ktoś przetestował bieliznę termoaktywną VIKING?
Zastanawiam się nad kupnem tego kompletu. Może ktoś ma, miał i może coś na ten temat powiedzieć?

http://www.kajasport.pl/product-pol-1116...GETRY.html

Z góry dziękujęSmile
Mam m.in. koszulkę VIKINGA i jestem z niej zadowolony. Dostałem ją w tym roku. Przelazła ze mną całe Bieszczady i wszystko OK. Naprawdę druga skóra. Przy porównaniu cen to jest naprawde tania.

swiru napisał(a):
Mam m.in. koszulkę VIKINGA i jestem z niej zadowolony. Dostałem ją w tym roku. Przelazła ze mną całe Bieszczady i wszystko OK. Naprawdę druga skóra. Przy porównaniu cen to jest naprawde tania.

Dzięki za odp. - też kupiłam i jestem zadowolona. Dodatkowo załapałam się na promo więc już w ogóle jestem w 7 niebieSmile:)Smile

Hi tec jest też w porządku Smile
Zdecydowanie Brubeck, przede wszystkim Polska marka i najwyższa jakość. Używam do biegania i trekkingu - jestem bardzo zadowolony.

Swoją koszulkę kupiłem na orlabaszta.pl, duży wybór i spoko obsługa.

Mam w swojej szafie koszulki: Dry, Webster, Aerate - każda na inną porę roku, ale dają radę Smile Polecam.
Jest wszystkiego masa na rynku i faktycznie ciężko wybrać, więc powiem z własnego doświadczenia. Dużo jeżdżę na rowerze, więc używam tej bielizny do wszystkiego, bieganie, narty, outdoor itd. a mianowicie marka "Accent" dużo tańsza niż inne typowo outdoorowe a równie dobra, szczególnie cienka czapka krojem zakrywająca uszy z wstawkami typu softshell. Bielizna Hannah też polecam, kupiłem kominiarkę Arcteryx, zajefajna. A po co Ci bluza z kapturem jak będziesz miał kaptur w kurtce??? Każdy ma swoje upodobania, ale mi kaptur tylko przeszkadza, tak jak każdy ma inną termikę.
Całkiem dobrze sprawdzają się koszulki "KIPSTA". Ja osobiście jeżdżę na rowerze w takich koszulkach, oczywiście przetestowałem też w górach. Dla mnie sprawdza się całkiem fajnie a i cena jest dostępna. Koszulki te można kupić między innymi w sieci DECATHLON lub na allegro.pl. Zapewne jest sporo koszulek lepszych, ale te dają radę. Używałem również koszulki Hi-tec, ale nie powaliła mnie. Satem jeżeli nie bardzo jest różnica to ja wolę zapłacić mniej Smile Słyszałem dużo dobrego o koszulkach o których napisał Pyter88. Ja nie miałem ale o brubeck słyszałem wyłącznie dobre opinie.
mnie polecili znajomi zakup bielizny marki Bizzard.sami tylko taka używaja. W sumie znalazłam w dobrej cenie w e-sklepie Bikershop więc zamawiam. Tym bardziej teraz w tym okresie jest wiele okazji na początek sezonu
Stron: 1 2
Przekierowanie