Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Kurtka typu PacLite Latok 2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, planuję zakup kurtki typu PacLite wybór padł na Latok 2 HiM ( http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/...?context=4 )
Jestem zdecydowany na 99% jednak zanim zakupie ją, chciałbym poznać opinie osób które ją używają lub mogą wypowiedzieć się na jej temat.
Cena kurtki obecnie jest bardzo atrakcyjna, jednak jeśli ma ktoś doświadczenia z innymi produktami na bazie PacLite chętnie poznam wasze opinie. Dzięki!
Opisane dane są atrakcyjne. Jako nowa może aż tyle wytrzymać. Tylko jak dalej uhm Kurtka chyba dobra tylko na okres letniw górach. MORF chyba będziesz musiał pierwszy na ochotnika i za 3 lata zdać sprawozdanie. Smile
"GORE-TEX? PACLITE? SHELL
Przedstawiamy najlżejsze, zajmujące jak najmniej miejsca tkaniny. Wyjątkowo oddychające, idealne tam, gdzie masa i objętość mają podstawowe znaczenie."

O samym gore-tex już chyba wszystko zostało powiedziane. Rzecz to chyba najlepsza, ale też najdroższa. Ja od jakiegoś czasu testuję na sobie kurtkę Salewy uszytą właśnie z gore-tex i jestem bardzo zadowolony.

Ale tak jak Stasiu napisał, ta kurtka do ekstremalnych warunków to się nie nadaje bodajże, od tego jest PRO SHELL.
Jeśli zależy Ci na objętości i wadze w plecaku, to ja bym się za taką cenę nie zastanawiał ani chwili w zasadzie.
Na letni/jesienny deszcz czy wiatr będzie jak znalazł.

Dodam jeszcze na koniec, że widziałem chyba taką właśnie w sklepie w Bielsku i jak tak na szybko zerknąłem, to bardzo fajnie uszyta, wg mnie dopracowana.
ale czemu niby nadaje się tylko na lato, ewentualnie jesień? że ta sama tkanina o mniejszej gramaturze krócej pożyje przy jednakowym traktowaniu to się zgadzam..
Przekierowanie