Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Kuracjusz listopadowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

maciek napisał(a):

dr.Etker napisał(a):
Trochę się roztyłem... Sad

Nie, no początek rewelacyjny!!! Big Grin clap

Szkoda, że zamknięto szlak z Umarłej Przełęczy na Juraniową i Bobrowiec. Ładnie tam jest. Smile

Dzięki Maciek. Smile
No -muszę uważać na wagę, stosować dietę etc. Wink
Zamknięto nie tylko w/w szlak.Od 1997 r jest niedostępna czerwono znakowana ścieżka z Przełęczy Umarłej-via-Jamborowa Skałka na Przełęcz Bobrowiecką, od 1989 r zamknięty szlak z Oravic na Osobitą(żółte znaki).Wygląda na to , że Słowacy zwijają się turystycznie z tamtejszego rejonu, a co bardziej prawdopodobne stosują politykę ochronną xięcia Hohenlohe.Tzn. wstęp tylko dla myśliwych. kwasny

dr.Etker napisał(a):
(...)Zamknięto nie tylko w/w szlak.Od 1997 r jest niedostępna czerwono znakowana ścieżka z Przełęczy Umarłej-via-Jamborowa Skałka na Przełęcz Bobrowiecką, od 1989 r zamknięty szlak z Oravic na Osobitą(żółte znaki).Wygląda na to , że Słowacy zwijają się turystycznie z tamtejszego rejonu, a co bardziej prawdopodobne stosują politykę ochronną xięcia Hohenlohe.Tzn. wstęp tylko dla myśliwych. kwasny

Dobrze, że już jestem taki stary. Wink Miałem możliwość za swoje studenckie lata podreptać te szlaki, nawet ten żółty z Oravic na Osobitą. Wtedy ale nie mogłem dreptać po polskich ścieżynach, aczkolwiek to był bratni kraj. Jeszcze wcześniej (50 lata minionego wieku) nielegalne przejście granicy groziło odbudową Warszawy.
Jeżeli Słowacy teraz tak robią, to brakuje nam się zapisać do jakiego kółka myśliwkiego i po ptokach. giggle

Stasiu napisał(a):
Jeżeli Słowacy teraz tak robią, to brakuje nam się zapisać do jakiego kółka myśliwkiego i po ptokach. giggle

Dokładnie Stasiu. ok
Już są przygotowane w rezerwatach specjalne szlaki dla miłośników natury wyposażonych w giwery.Zobacz-łańcuchy lśnią nowością. Big Grin
[attachment=42260]
A ile fajnych przytulisk (chatynek) myśliwskich można spotkać..... Przyszłość turystyczna to łowiectwo ! Wink

Takie lśniące łańcuchy mogę być tylko w ścisłych rezerwatach. Wink

Zapewne są zrobione ze szlachetnego metalu i spełniają tylko funkcję ozdobną, a nie praktyczną i lśnić będą pewnie jeszcze przez długie lata. Big Grin
Stron: 1 2 3
Przekierowanie