Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Piątkowy Giewont
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich i zapraszam do małej fotorelacji z naszego piątkowego lekko spontanicznego wyjazdu na Giewont Smile

Do Zakopanego udało nam się dojechać około godziny 14, więc nie czekając długo wskoczyliśmy do busika i do Kuźnic, droga przebiegała spokojnie i bez większych problemów, za to pogoda która na początku wydawała mi się okropna w końcu ukazała niesamowity klimat a oto kilka zdjęć :

[attachment=38912]

[attachment=38913]

[attachment=38914]

[attachment=38915]

[attachment=38916]

[attachment=38917]

[attachment=38918]

Byłem niesamowicie zaskoczony tym że w długi weekend nie spotkaliśmy prawie nikogo na szlaku a na samym szczycie ledwie dwie osoby, byliśmy chyba ostatnimi którzy tego dnia schodzili ze Giewontu Smile

Polecam wszystkim wybranie się na ten szczyt w terminie poza sezonowym albo w późniejszych godzinach kiedy nie ma już tylu ludzi wtedy nabiera całkiem innego klimatu i ukazuje swoje piękno.

dhamlet napisał(a):
Polecam wszystkim wybranie się na ten szczyt w terminie poza sezonowym albo w późniejszych godzinach kiedy nie ma już tylu ludzi wtedy nabiera całkiem innego klimatu i ukazuje swoje piękno.

W połowie czerwca byłem pod Giewontem w porze popołudniowej i zebrało mi się na spontan, tylko nikt ze mną nie chciał iść. Sad Ostatnio byłem na nim jakieś sto lat temu. w00t Myślę, że trafiłbym na szlakową pustkę tak, jak piszesz, bo to był deszczowy dzień, który się właśnie wypogadzał.
Takie jakieś drętwe towarzystwo mi się trafiło. kwasny Wink Big Grin

Ładne panoramy. Smile

Nasz piątkowy wyjazd miał być w okolice pilska, ale jakoś się tak rozpędziłem i zajechałem parę kilometrów dalej Smile pogoda naprawdę bardzo klimatyczna Smile
Na niezłą pogodę trafiliście dwie ostatnie fotki mi się podobają. No i bez tłoku, co jest rzeczą wręcz niesłychaną na Giewoncie..uhm uhm
Co tylko udowadnia, że na Giewoncie potrafi być ładnie. A już zaczynałem w to wątpić Wink A tu bach-fajna wycieczka z fajnymi zdjęciami.

Sokół

Druga fotka wymiata!
... ale Giewontu w sezonie przy dobrej pogodzie nie polecamkwasny

[attachment=38920]
Giewont jest bardzo ładnym szczytem. Tylko nie wtedy kiedy jest upstrzony u góry turystami jak nieskoszona łąka kwiatami w okresie kwitnienia Big Grin

Ja też miałem okazję bywać na Giewoncie w bardzo sprzyjających warunkach. Jestem też, zdecydowanie zwolennikiem szlaków biegnących od zachodu na Giewont czyli od Małej Łąki bądź od Grzybowca.
Ja również nie polecam Giewontu w sezonie. Kolejka przed szczytem jak po chleb w niedzielę... Można świra dostać z wrażenia stojąc w tym ogonku zanim dotrze się pod słynny krzyż. Takie oblężenie miałam nieszczęście obserwować tam w zeszłym roku w sierpniu.
[attachment=38923]
Chyba niezbyt szybko pokuszę się żeby zawitać tam po raz kolejny...
Mnie się udało dwa razy i przy pustce na szlaku- znaczy tylko z kumplami byliśmy. Raz i kozica się nawet po drodze napatoczyła Rolleyes. Koniec zimy to był za każdym razem i elegancka pogoda.

melchett napisał(a):
Ja również nie polecam Giewontu w sezonie. Kolejka przed szczytem jak po chleb w niedzielę... Można świra dostać z wrażenia stojąc w tym ogonku zanim dotrze się pod słynny krzyż. Takie oblężenie miałam nieszczęście obserwować tam w zeszłym roku w sierpniu.

Chyba niezbyt szybko pokuszę się żeby zawitać tam po raz kolejny...

A Ta Pani z prawej na dole się całkiem dobrze wyszykowała...

Szewczyczku, takich pań było tam więcej tylko nie wszystkie załapały się na ta focię. Ta jedna fruzia widocznie wiedziała gdzie się ustawić żeby zostać "sławną" Toungue
ja byłam na giewoncie dwa razy ale drugi mi utkwił w pamięci - godzina 18, ostatnie dni czerwca, słoneczna pogoda... i nikogo ok:
giewont - jak widać po fotkach - też potrafi być piękny ok:
No, teraz już wiemy, kiedy mamy wychodzić na Giewont. Może jaki zlot zrobimy? uhm "Giewont tylko dla GŚ"
A to by głupim pomysłem nie było. Ustalić dzień i godzinę kiedy spotykamy się na Giewoncie. I można by było przyjść w klapkach dla zmyłki Toungue Wziąć flagi, transparenty, manifesty i dziwaczne nakrycia głowy. Flash mob w wykonaniu Forumowiczów GŚ Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie