Widzę ,że nowe urządzenie jest intensywnie wykorzystywane.
Tak na marginesie, czy w Twoim urządzeniu zaobserwowałeś różnicę pomiędzy wskazaniami ilości przebytych kilometrów podawaną przez komputer z tą odczytaną z zapisanego śladu.
pozdrawiam
Dużo śniegu już wytopiło. Piękna okolica, szczególnie rejon Samotni.
Jak się spisuje gps?
Widzę Biosie, że nie marnujesz czasu ani aparaciku. Wy dwaj z Mzakiem chyba gracie jakiś tajny konkurs, kto lepiej napstryka kopczyki. Jednak ta rywalizacja na odległość na dobre wychodzi. Forumowicze mają otwarte okno na kopczyki

Aparat GPS, fajna zabawka, ale u mnie na liście nie jest na razie na topie.
.........czy w Twoim urządzeniu zaobserwowałeś różnicę pomiędzy wskazaniami ilości przebytych kilometrów podawaną przez komputer z tą odczytaną z zapisanego śladu.
Fakt, z zapisanego śladu trochę wiecej nalicza.
Pozdrawiam
ps. mam nadzieję, że kiedyś razem wybierzemy się na wspólne fotkowanie na górskim szlaku, od Ciebie można się dużo nauczyć.
Jak się spisuje gps?
Super !!!! Bardzo przydatne (ale drogie) urządzenie dla górołaza.
Przykład:
Jest coś tam przed 14 tą i zapodaję ze "Śnieżki" nawigację po bezdrożach do "Słonecznika". Dostaję odpowiedź, że przy dotychczasowym tempie poruszania się będę na miejscu o 15:48
no i byłem o 15:45 ))))
Parametry do odczytania tj prędkość poruszania się w górę, prędkość wycieczki, profil pionowy, zapisane ślady itd to cenne dane do planowania następnych wycieczek.
Pozdrawiam
Widzę Biosie, że nie marnujesz czasu......
Fakt. Już w niedzielę w Góry Stołowe.
Pozdrawiam
))))))
...
ps. mam nadzieję, że kiedyś razem wybierzemy się na wspólne fotkowanie na górskim szlaku, od Ciebie można się dużo nauczyć.
nie ma problemu, a z nauką to raczej nazwał bym to wymianą doświadczeń, nie zauważyłem aby twoim fotografiom czegokolwiek brakowało.
Może kiedyś zorganizujemy spotkanie grupy dolnośląskiej, jakąś sesję wyjazdową...
pozdrawiam
Świetne focie bios, gratulacje

))