Szukam czapki takiej, która by była zarówno pod kask jak i do chodzenia bez niego. Mam teraz taką małą z treksportu ale przy dłuższym wysiłku nie jest w stanie odprowadzić całej wilgoci. Zależy mi na tym by odprowadzała jak najwięcej pary i troszkę chroniła przed wiatrem, niekoniecznie grzała i zajmowała mało miejsca. Ma ktoś coś sprawdzonego?
Używam czapki czeskiej firmy Warmpeace. Cienka, na czole i skroniach nieprzewiewna, dobrze odprowadza pot. A w kieszeni zawsze mam chustę ala buff.
Nigdy nie zakładałem jej pod kask ale nie jest bardzo gruba więc jest na to szansa. Trzeba by było przymierzyć.
No ja muszę mieć cienką czapke pod kaskiem, bo łep mam wielki

No ja muszę mieć cienką czapke pod kaskiem, bo łep mam wielki

próbowałeś tych chust wiązanych, jak to paaulo napisał "buff"? Ja je bardzo lubię, fajnie pod kaskiem leżą.
no mam takie cuś podobnego (taki komin) ale tyż mam cieniutką kominiarkę

Polartec Power Dry with Cocona Performance brzmi groźnie hehehehe
Fajne fajne

i tanie...
wygląda dobrze, Maciek to kiedy próba w terenie??
No widzę Macku, ze spodobała Ci sie oferta Tchibo

Cena rzeczywiście fajna, oby kominiarka się sprawdzała. Moja to taka:
Kanfor i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie zmienia się po praniu.
Wczoraj kupiłem w firmowym sklepie "Tchibo" takie coś.
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.en...KU=0015347
Nie kosztuje majątek, może sprawdzi się w górach zimą.
No tak maciek, zamiast pokazywać przereklamowane foto, trzeba ten podarunek wsadzić na główkę i samemu zrobić zdjęcie.
Potem będziemy oceniać Twoje cudo 
Albo główkę

Ja ( chociaż wiem,że nie jest to rozsądne) nigdy nie zakładam pod kask czapki. mimo wielu prób nie znalazłem odpowiedniej. Kiedyś przez moment używałem kominiarki ,ale to średni patent. Widzę,że wy też nie macie raczej pomysłu- szkoda
A możesz powiedzieć Maćku jak się sprawuje ten sprzęt, który nabyłeś? Warte uwagi, czy tylko na zdjęciu dobrze się prezentuje. Sam szukam jakiegoś ciekawego rozwiązania, a nie jest to łatwe, bo mam tak niewymiarowy czerep, że niewiele rzeczy można do niego sensownie dopasować

A możesz powiedzieć Maćku jak się sprawuje ten sprzęt, który nabyłeś?
Czapka bardzo fajna. Korzystałem z niej tej zimy, bardzo mroźnej i śnieżnej na Kujawach. Lekko przylega do głowy, ale dobrze się trzyma no i fajnie zabezpiecza szyję. No i nie swędzi po niej głowa
(jak ja tego nie lubię i dlatego rzadko chodzę w czapce zimą)
Polecam Ci również rękawiczki Tchibo, które też sprawdziłem i w górach i u mnie tej zimy. Nie majątek a ciepłe i nie przemakają.
http://www.gorskiswiat.pl/forum/showthre...6#pid76176
Na pewno wkrótce pokażą się w ofercie sklepu.