Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Która kurtka trwalsza, wytrzymalsza, a która bardziej oddychająca?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mili forumowicze

Która z dwóch poniższych kurtek będzie trwalsza, wytrzymalsza i lepiej oddychająca?
Z tego co się dowiedziałem o membranach, warstwach i materiałach, to wychodzi, że wytrzymalsza będzie (1), ale lepiej oddychająca (2).
Chociaż może w rzeczywistości będzie inaczej i jedna z nich okaże się być lepsza pod oboma względami, z czego bym się bardzo cieszył.
Liczę na Wasze doświadczenie.
(1)
Salewa Agner PTX 3L
laminat GORE-TEX z technologią Paclite air 2,5L (100% PA),
oddychalność < 6 RET
(2)
Salewa Moiazza GTX
Powertex Extreme ACTIVE 3L (56%PL 44%PA)
Oddychalność 10K

Pozdrawiam
Bierz pierwszą, jak się będziesz pocił zawsze można się porozpinać Wink
Nie ma takiej kurtki w której się nie zapocisz ,teraz po latach wiem że dużo jest marketingu bier tą w której ci wygodnie i ci się podoba ,ja zawsze mam ciuchy do przebrania ,co zrobić rzadka skoraBig Grin
No ja bym brał te drugą kurtkę, bo jednak powinna być nadal odpowiednio wytrzymała, a przy tym lepsze oddychanie to spora zaleta. Bo przy rozpiętej kurtce i spoconym ciele można się łatwo wychłodzić. Ale tak jak wspomnieli przedmówcy zorientuj się co Ci się bardziej podoba i w czym jest Ci wygodniej Wink To najlepsze kryteria. Poza tym wiadomo, też kwestia ceny. Warto poszukać promocji przed kupnem czegoś droższego.
Chopie na darmo się produkujesz, tu mało kto zagląda.giggle

mirek napisał(a):
Chopie na darmo się produkujesz, tu mało kto zagląda.giggle

Zaglądać zaglądają, tylko się nie odzywajaSmile.

No o tym mowa.
Przekierowanie