Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Z cyklu GÓRA JAKA JEST KAŻDY WIDZI czyli 26 XI 2020 Równica, Beskid Śląski.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W zamyśle miała to być sobotnia po urodzinowa wycieczka ale jeden post z innego forum zmienił wszystko,jadę jednak w czwartek z czego się cieszę teraz widząc obecnie pogodę za oknem.. Big GrinD Dojazd Do Ustronia nie jest zły ale mógłby być lepszy.Via Bielsko ląduję w Ustroniu i czerwonym szlakiem na Równicę.W końcowej części szlak zmienił trasę z powodu Soukromý pozemek Vstup zakázán ! i biegnie do celu asfaltem.Pogoda nie jest zła ,lecz widoczność d*** nie urywa,wyrażnie to widać Czantorię i Stożek.Otwarty jest tzn, okienka Gościniec pod Równicą oraz mały bufet ze sklepem z pamiatkami.Luda skromnie jak i na miejscu tak i na szlaku,rozmawiam chwilkę z turystami zza miedzy .Gorąca kawa w cenie 6 zł rozgrzewa i po pół godziny ruszam dalej.dochodzę do zielonego szlaku do Brennej i schodzę na dół. Przez chwilę zastanawiałem się czy nie ruszyć na Orłową i do Wisły ale rezygnuję czego żałowałem w Brennej na przystanku czekając ponad godzinę na autobus.
Muszę ten początek GSB wypróbować na nieczysto. Zwłaszcza trasę Ustroń-Równica-Czantoria-Soszów, żeby 1 dzień dojść do Schroniska na Przysłopie (37 km). Stożek mi się wydaje trochę mało. Rolleyes
Dobry pomysł, będziesz wiedział, tylko trochę bambetli zabierz ze sobą, nie zupełnie na lekko Wink

Mirek, ale miałeś pogodę prima sort ok

Pablo napisał(a):
Dobry pomysł, będziesz wiedział, tylko trochę bambetli zabierz ze sobą, nie zupełnie na lekko Wink

Mirek, ale miałeś pogodę prima sort ok

Mam farta z pogodą, 95% wypadów w kopczyki trafia na dobrą pogodę.Komunikacja zbiorowa chyba też mnie lubi.giggle

Przekierowanie