14-10-2020, 08:24 AM
W tym roku udało mi się parę wyjść w Karkonosze (Szrenica, Śnieżne Kotły) i w przyszłym chcę spróbować poważniejszych wypraw.
Ale do tego trzeba się dobrze przygotować, z butami na czele - schodzenie żółtym szlakiem z Kotłów w Adidasach było kiepskim pomysłem, choć udało się nic nie skręcić
I teraz jakie właściwości wyróżniają dobre "trekkingi"? Jedne sięgają za kostkę, inne są niższe, są różne klasy sztywności, wodoszczelności, podeszwy mniej lub bardziej antypoślizgowe...
I co tak naprawdę ma w tych butach największe znaczenie
?
Ale do tego trzeba się dobrze przygotować, z butami na czele - schodzenie żółtym szlakiem z Kotłów w Adidasach było kiepskim pomysłem, choć udało się nic nie skręcić

I teraz jakie właściwości wyróżniają dobre "trekkingi"? Jedne sięgają za kostkę, inne są niższe, są różne klasy sztywności, wodoszczelności, podeszwy mniej lub bardziej antypoślizgowe...
I co tak naprawdę ma w tych butach największe znaczenie
?
Jeżeli nie jest możliwa taka opcja, to trzeba wybierać buty do najczęściej chodzonych warunków. Ważne też jest, jak często będziesz chodził w góry i czy warto wkładać sporo kasy do butów. No i później poznasz, że na butach się nie kończy.