Górskie Forum Dyskusyjne - Górski Świat

Pełna wersja: Dolomity
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Stasiu napisał(a):
Tenshi była zainteresowana Mt. Pelmem i dlatego posyłam jej dwie znaczące fotografie:

Kiedyś to była zagadka odganięta przez Doctore. Zdjęcie robione od górnej stacji kolejki linowej Pordoi (masyw Sella) i od lewej są widoczne:
- najwyższy szczyt masywu Sella - Piz Boe
- z poza niego wyłania się Tofana Rozes
- dalej następuje Sorapis, Antelao, Pelmo, Civetta
- cała Marmolada z lodowcem i Gr. Vernel
- na prawo w tyle kawałek masywu Pala

No i tu Pelmo w swej krasie z nad schroniska Coldai, które jest pod Civettą.

Stasiu, serdeczne dzięki za pamięć. W tamtych masywach jeszcze nie byłam (oprócz Selli i Pali), dlatego trudno mi je odróżnić. W razie wątpliwości będę pytać. Porównam sobie z tegorocznymi panoramami, które zrobiłam schodząc z Piz Boe na Passo Porodoi.

Poszperałem trochę w archiwum i natrafiłem jeszcze na inne. Tenshi ma smaka na Pelmo i dlatego jeszcze z wielu innych wkładam dalsze ujęcia:
[attachment=48839] - pamiętam jak mi się tam podobało, chciałbym mieć chatkę z takim widokiem, Pelmo w całej swej krasie
[attachment=48840] - kiedy nie chodziliśmy po górach, to tak odpoczywaliśmy; Pelmo trochę z innego miejsca
[attachment=48841] - nie wolno zapomnieć o Civecie, bo się może obrazić, tutaj Civetta w pełnej swej krasie nad jeziorem Alleghesi, w tyle grupa Pala
Może ktoś wie gdzie to jest ? [attachment=48842]

maka napisał(a):
Może ktoś wie gdzie to jest ?

Lago di Braies.
http://it.wikipedia.org/wiki/Lago_di_Braies

Widzę że każde bajorko jest dobrze znane,gratulacje ok
niestety nagrody już się skończyły Sad
To jeszcze parę fotek M.Pelmo

Dzięki za tyle fotek. Tron Boga w tak wielu odsłonach!, teraz dopiero narobiliście mi smaka Shy

Szczególnie ten odpoczynek na ławeczce mi się podoba Rolleyes
Tomtur, to o zachodzie słońca super!

Tenshi napisał(a):
Szczególnie ten odpoczynek na ławeczce mi się podoba Rolleyes

W okolicy Lago di Braies jest ładna przystań.Można wypożyczyć łódź i popływać. Smile
[attachment=48870]

Ale bajka......pięknie.....Smile
Kamyczku, to nie bajka, to rzeczywistość. ok

dr.Etker napisał(a):
W okolicy Lago di Braies jest ładna przystań.Można wypożyczyć łódź i popływać. Smile

A bez łódeczki też idzie popływać... Wink Tylko woda pewnie ma milusią temperaturkę Rolleyes brrrr.... Smile

Stasiu napisał(a):
Kamyczku, to nie bajka, to rzeczywistość. ok

Mi to też na bajkę wygląda Smile

Wspaniała wyprawa i zdjęcia!
Czy kto pamięta co to za kopczyki z lotu ptaka (kolega leciał samolotem):
[attachment=78032]
Bylismy tam ale na niego nie wchodzilismy ,a nazwa jakas po wloskuBig Grin

tomtur napisał(a):
Bylismy tam ale na niego nie wchodzilismy ,a nazwa jakas po wloskuBig Grin

Może być też po niemiecku. A wejść na nie trudno. Smile

Stron: 1 2 3
Przekierowanie